Local

Rezultate, parţiale, după examenul de Rezidenţiat 2020 la Iaşi

Publicat: 16 nov. 2020
Judecătorii au pus punct unui scandal de șantaj cu filme deocheate, care a izbucnit între două studente ale UMF Iași
Sediul Universității de Medicină și Farmacie "Gr.T. Popa", din Iași

Rezultatele la concursul de rezidențiat, organizat de Ministerul Sănătății în parteneriat cu cele 6 universități de medicină și farmacie tradiționale duminică, 15 noiembrie, clasează Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași pe locul al II-lea în țară, după UMF București, pentru domeniile Medicină și Medicină Dentară. Astfel, pentru domeniul Medicină, cel mai mare punctaj a fost obținut de un candidat din București – 938, în timp ce candidatul din Iași a fost la o diferență de doar un punct, obținând 937 de puncte. Pentru domeniul Medicină Dentară, un candidat de la UMF București a obținut punctajul maxim, de 899 de puncte, urmat tot de un candidat din Iași, cu 880 de puncte.

Punctaje maxime realizate în centrele universitare (înaintea contestațiilor)

Potrivit metodologiei de concurs, alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Astfel, potrivit rezultatelor parțiale, la Medicină vor putea merge mai departe în etapa a doua a rezidențiatului – repartizarea locurilor/posturilor – cei care au luat peste 562,8 de puncte, la Medicină Dentară – candidații cu peste 539,4 de puncte, iar la Farmacie, cei care au obținut peste 538,8 de puncte.

Pentru această sesiune s-au înscris peste 2100 de absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Comparativ cu anul trecut, numărul candidaților pentru domeniul Medicină este aproximativ același – 1088, față de 1087, în timp ce pentru domeniul Farmacie a crescut de trei ori – 360 față de 127, iar pentru Medicină Dentară, de două ori: 668, față de 314. Pe ţară, clasamentul în funcţie de numărul de înscrişi poziţionează Bucureştiul pe primul loc, cu 4372 de candidaţi, urmat de Iaşi, cu 2116 de candidaţi şi de Cluj, cu 1.636 de candidaţi. Numărul total de înscriși din toate cele șase centre universitare este 11.949.​

Adauga un comentariu