Prima pagină » Sport » Rezultatele finalei WTA 125 „BCR Iași Open”! Ana Bogdan, „Luceafărul” primei ediții a turneului

Rezultatele finalei WTA 125 „BCR Iași Open”! Ana Bogdan, „Luceafărul” primei ediții a turneului

08 aug. 2022, 02:00,
Emanuela Băluță, în Sport

Duminică, 7 august 2022, pe terenul „Central” de la Baza Sportivă Ciric, s-a desfășurat finala turneului WTA „BCR Iași Open”. Pentru meciurile la simplu, Ana Bogdan a fost câștigătoare, învingd-o pe jucătoarea Panna Udvardy în urma unei dispute îndelungate și foarte strânsă

Româncă învingătoare avem și la meciurile la dublu, unde Andreea Roșca și partenera ei, Darya Astakhova, au făcut senzație pe teren. Victoria celor două jucătoare de origine română a fost sărbătorită cu urale de publicul ieșean.

Ana Bogdan, „Luceafărul” de la WTA 125 „BCR Iași Open”

În finala primei ediții WTA 125 „BCR Iași Open”, unde au participat mai bine de 1.500 spectatori, românca Ana Bogdan, a preluat din strălucirea Luceafărului, simbol al poeziei românești din care s-a inspirat Malvina Cservenski în crearea trofeului. Ana a avut un joc strălucitor, ea a reușit să se impună în fața Pannei Udvardy, din Ungaria. Meciul a durat 2 ore și 20 de minute, plin de suspans, cu scor 6-1, 3-6, 6-1, iar la finalul acestuia, românca a plecat victorioasă acasă și cu „Luceafărul” în mână.

Ana Bogdan, 29 de ani, locul 75 WTA, a treia favorită la Iași, a încasat un ce în valoare de 15.000 de dolari datorită succesului pe care l-a avut, obținând totodată și 160 de puncte WTA.

Panna Udvardy, adversara ei, cealaltă finalistă, 23 de ani, numărul 93 mondial, a doua favorită a turneului, a rămas cu 8.000 de dolari și 95 de puncte WTA.

Turneului a avut intensitatea unui Grand Slam, la final, Ana recunoscând că nu a mai încercat astfel de emoții pe un teren de tenis.

Primul set a fost câștigat clar de Ana, cu 6-2, după un început cu 3 break-uri. Ea s-a desprins decisiv la 4-1 și și-a adjudecat primul act 6-2.

Al doilea set a fost început foarte bine de Panna Udvardy, conducând cu 3-0, iar acest avantaj s-a dovedit a fi decisiv, jucătoarea maghiară reușind să se impună cu 6-3. A fost un act nebun, cu foarte multe break-uri. Udvardy a condus cu 4-2, Ana a revenit cu break la 3-4, dar nu a mai reușit să restabilească egalitatea și și-a pierdut din nou serviciul, cedând în cele din urmă cu 3-6.

În setul decisiv, impulsionată frenetic de cei peste 1.500 de spectatori din tribune, românca și-a dominat clar adversara și s-a impus de o manieră entuziasmantă, cu 6-1.

Andreea Roșca, câștigătoare la dublu

În urma victoriei Anei, a avut loc ceremonia de premiere, desfășurată cu mult fast și emoționantă pentru Ana, care a adresat câteva cuvinte publicului.

„Acest trofeu are un loc special în sufletul meu. Nu voi uita niciodată această săptămână petrecută la Iași. Este cel mai emoționant meci din cariera mea”, a explicat Ana Bogdan.

Andreea Roșca a fost al doilea „Luceafăr” de la BCR Iași Open. Alături de rusoaica venită din calificări, Darya Astakhova, învinsa Anei Bogdan în semifinale, a câștigat împotriva perechii Panna Udvardy\ Reka Luca Jani, favorita nr. 4, scor 7-5, 5-7, 10-7. Cuplul a intrat astfel în posesia trofeelor Luceafărul.

La final, cele 2 partenere au avut lacrimi în ochi

„Energia voastră a fost extraordinară. Mulțumesc tuturor pentru tot. Mulțumesc tuturor pentru tot. Vă felicit pentru organizare, a fost un eveniment incredibil și sunt foarte fericită să fiu aici”, a precizat Darya Astakhova la final.

Finala a fost una emoționantă și pentru româncă.

„Ați fost un public minunat, m-am simțit foarte bine la Iași. Mulțumesc iubitului mei, copiilor de mingi, organizatorilor, familiei, staff-ului. Vreau să dedic turneul mamei mele, care nu mai este aici”, a explicat Andreea Roșca.

Cele 2 victorii ale româncelor au adus finalul primei ediții de WTA 125 „BCR Iași Open”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *