Sport

Rezultatele studiului FIFPro: ce se întâmplă cu jucătorii francezi! „Mă așteptam la o creștere, dar nu la acest nivel”

Publicat: 28 apr. 2020

Franța este cea de-a treia țară europeană ca număr de persoane infectate cu coronavirus, după Spania și Italia. 162.100 de cazuri și 22.856 de decese au raportat până acum francezii. Un nou studiu al Sindicatului mondial al fotbaliștilor profesioniști (FIFPro) dezvăluie o creștere accentuată a depresiei în rândul jucătorilor și jucătoarelor din Franța, provocată de situația generată de pandemia de coronavirus, informează L’Equipe.

FIFPro: Francezii, în depresie

După o primă anchetă comandată de FIFPro, conform căreia unul din zece jucători prezenta simptome depresive din cauza opririi competiției ca urmare a pandemiei de coronavirus, un alt studiu, ale cărui rezultate au fost publicate la începutul acestei săptămâni pe site-ul France Televisions, prezintă cifre alarmante.
Realizat între lunile martie și aprilie, în 16 țări și în rândul a 1.513 de jucători profesioniști, 356 dintre ei din Franța, studiul arată că 28% dintre jucători și 50% dintre jucătoarele franceze prezintă simptome depresive, mai ușoare sau mai severe.

Mă așteptam la o creștere, dar nu la acest nivel

„Odată cu izolarea, mă așteptam la o creștere logică a acestor cifre, dar nu la acel nivel”, recunoaște Vincent Gouttebarge, directorul medical al FIFPro, care s-a ocupat de această anchetă.

„Încercăm să sensibilizăm mai mult jucătorii și cluburile în legătură cu aceste probleme și cu sprijinul pe care îl pot primi. Însă acest lucru este mereu văzut ca o slăbiciune în acest mediu”, a spus la rândul său Philippe Lafon, directorul general al Uniunii naționale a fotbaliștilor profesioniști din Franța (UNFP), aflat la originea selecției „grupului reprezentativ” de jucători.

Din acest motiv, în cadrul protocolului medical recomandat medicilor cluburilor și validat de Liga franceză de fotbal în vederea reluării antrenamentelor, este preconizată și o examinare psihică pentru fiecare jucător.
Femeile sunt cele care resimt mai mult aceste preocupări decât bărbații. Conform studiului FIFPro, 59% dintre jucătoarele chestionate își pun probleme legate de viitorul lor.

Adauga un comentariu