Culinar

Ribollita – Supă toscană, cu pâine uscată

Publicat: 09 iul. 2020

Este o reţetă de ciorbă toscană în care se adaugă şi pâine. Gustul va fi demenţial!

Ingrediente:

  • 500 g spanac, opţional
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ¼ ţelină
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 1 conservă boabe fasole 400 g
  • 1 roşie
  • 1 l supă de legume
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1 linguriţă rozmarin uscat
  • câteva felii de pâine uscată
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie, pentru decor
  • verdeaţă, pentru decor
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare:

Într-o tigaie, sotezi în 2 linguri cu unt ceapa tocată mărunt, usturoiul, morcovul, ţelina date prin răzătoarea mare, apoi asezonezi cu sare şi piper după gust. Amesteci şi laşi la foc potrivit 5-10 minute până se înmoaie.

Adaugi roşia tocată mărunt, boabele de fasole scurse bine de lichid, rozmarinul, cimbrul şi, dacă doreşti, spanacul spălat bine sub jet de apă rece. Torni supa de legume, acoperi şi laşi să dea 1 clocot sau până când scade la jumătate. Ulterior, adaugi feliile de pâine şi restul de ulei de măsline. Torni amestecul în tavă, apoi presari deasupra rondelele de ceapă roşie. Dai tava la cuptor 15-20 de minute până se rumeneşte.

Serveşti cald şi decorezi cu verdeaţa preferată.





Adauga un comentariu