National

Rică Răducanu, declarații după ce a scăpat de SARS-CoV-2: „Soția încă nu e foarte bine, a stat o luna in spital”

Publicat: 30 mart. 2021
Rică Răducanu
Rică Răducanu

Rică Răducanu se declară fericit că a scapăt de COVID-19. El speră ca toată această pandemie să treacă mai repede pentru că vrea să își sărbătorească cei 75 de ani fără restricţii.

Rică Răducanu și soția au fost internați la Spitalul “Victor Babeș” din București în luna ianuarie, după ce ambii au fost depistați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Fostul mare portar al Rapidului a avut formă ușoară a bolii, însă soția sa a fost transferată în stare gravă la ATI.

După experiența cu COVI-19, Rică Răducanu spune că „boala asta e rea si, pentru cine mai are si alte boli, e si mai rău. Nu mi-a fost foarte greu, eu am stat in spital, dar nu am avut mari simptome. Sper sa scăpam cat mai repede de aceasta boala. La 10 mai poate se da drumul la toate, sa aduc lăutarii, ca tot fac 75 de ani. A fost beleaua de pe lume sa stau singur acasă, când era soția in spital, m-au luat toate gândurile. Soția încă nu e foarte bine, a stat o luna in spital”, a declarat Rică Răducanu la Pro TV.

În vârsta de 74 de ani, Rică Răducanu a jucat de 61 de ori în echipa națională. Fostul internațional şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Rapid.

Ce probleme de sănătate are Rică Răducanu

Fostul portar al echipei de fotbal Rapid are probleme de sănătate mai vechi. Acesta a povestit în urmă cu ceva timp că din cauza lipsei de mișcare, durerile de genunchi sunt insuportabile, fiind nevoit să stea internat în spital, aproape două săptămâni. De asemenea, acesta a traversat o perioadă complicată din cauza unei răceli puternice, care i-a afectat plămânii, motiv pentru care Rică Răducanu a trebuit să stea sub supravegherea medicilor luni întregi, pentru ca lucrurile să nu se complice.

„Sunt cu supărările mele, tocmai ce am venit de la tratament de la Covasna, mă dor foarte tare genunchii şi picioarele de la cât sport am făcut la viaţa mea. Mi s-a zis că mi s-a tocat tot cartilajul de la genunchi. Durerile sunt crunte. Am stat la un centru medical timp de douăsprezece zile”, povestea Rică Răducanu în urmă cu ceva timp.

A suferit mai multe intervenții chirurgicale

Mai mult, în 2010, acesta a suferit o intervenție chirurgicală la nas din cauza problemelor respiratorii pe care le avea. De asemenea, Rică Răducanu a fost diagnosticat cu apnee în somn, boală al cărei simptom principal este sforăitul.

„Eu, din cauza loviturilor – noroc că am nasul ăsta mare – când am făcut plonjoane, mulţi mi-au dat cu piciorul în nas, mi-au rupt toată partea asta, nu respir deloc pe aici, mi s-a zis că s-ar putea să mor în somn”, spunea Rică.

9.
Adauga un comentariu