International

Richard Branson, prima declarație după revenirea din spațiu: „Dacă ați avut vreodată un vis, acum e timpul să-l transformați în realitate”

Publicat: 11 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Richard Branson prima declarație după revenirea din spațiu Dacă ați avut vreodată un vis acum e timpul să-l transformați în realitate
Richard Branson

Miliardarul britanic Richard Branson și-a împlinit, duminică, visul de a merge în spațiu, după un zbor complex de aproximativ oră care l-a dus, pentru scurt timp, la altitudinea de aproximativ 80 de kilometri deasupra Terrei.

Cei doi piloți ai avionului spațial i-au transportat pe Branson și pe trei membri cu funcții importante în compania sa, Virgin Galactic, până în punctul unde se instalează starea de imponderabilitate.

Cursa a implicat o viteză de trei ori mai mare decât cea a sunetului.

Revenirea pe Pământ s-a petrecut fără incidente.

Antreprenorul a fost îmbrățișat de membrii familiei după ce a coborât din vehiculul spațial.

„Suntem aici pentru a face spațiul cosmic mai accesibil tuturor. Vrem să transformăm următoarele generații de visători în astronauții de azi și de mâine. Toți cei de pe această scenă am experimentat cea mai extraordinară senzație și ne-am dori ca și unii dintre voi s-o poată experimenta. Dacă ați avut vreodată un vis, acum e timpul să-l transformați în realitate. Doresc să închei prin a spune bun venit zorilor unei noi ere spațiale”, a spus Richard Branson, la scurt timp după revenirea pe Pământ, conform CNN.

Cine este Richard Branson

Sir Richard Charles Charles Nicholas Branson, născut la 18 iulie 1950, este om de afaceri, investitor, filantrop britanic. În anii 1970 a fondat grupul Virgin, care astăzi controlează peste 400 de companii din diverse domenii.

Se numără printre cei mai bogați oameni din Regatul Unit, cu o avere estimată de Forbes, în iulie 2021, la 5,7 miliarde de dolari.

Richard Branson este unul dintre cei mai cunoscuți miliardari ai lumii, atrăgând atenția cu stilul lui de viață excentric. A fost prima persoană din lume care a traversat Atlanticul cu balonul, iar în 2007 a sărit de pe acoperișul Casino Palms din Las Vegas pentru a marca zborul inaugural al companiei sale aeriene Virgin America.

Richard Branson a dovedit veleități de antreprenor încă de la o vârstă fragedă. Primul său proiect de afaceri, la vârsta de 16 ani, a fost o revistă numită Student. În 1970, a înființat o afacere de vânzări de discuri prin poștă. În 1972, a deschis un lanț de magazine de discuri, Virgin Records – cunoscut ulterior sub numele de Virgin Megastores. Marca „Virgin” a lui Branson a crescut rapid în anii 1980, când a înființat compania aeriană Virgin Atlantic și a extins eticheta muzicală Virgin Records.

În 2004, a fondat compania de zboruri spațiale Virgin Galactic, care a dezvoltat avionul spațial suborbital SpaceShipTwo, conceput pentru turismul spațial.

În martie 2000, Branson a fost făcut cavaler la Palatul Buckingham pentru „servicii aduse antreprenoriatului”. Activitatea sa în domeniul comerțului, al muzicii și al transporturilor, gustul său pentru aventură, dar și activitatea sa umanitară l-au făcut o celebritate de nivel mondial. În 2007, a fost inclus pe lista „Time” cu cele mai influente 100 de personalități ale lumii.

Adauga un comentariu