Razboi în Ucraina

Rishi Sunak nu exclude trimiterea de avioane Ucrainei. Rusia avertizează: „Consecințe asupra întregii lumi”

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Rishi Sunak nu exclude trimiterea de avioane Ucrainei. Rusia avertizează Consecințe asupra întregii lumi
Rishi Sunak nu exclude trimiterea de avioane Ucrainei

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a declarat miercuri că nimic nu este exclus în ceea ce privește trimiterea de avioane Ucrainei pentru a lupta împotriva Rusiei, adăugând că pregătirea piloților ucraineni a fost primul pas pentru ca aceștia să poată folosi astfel de avioane.

La celălalt pol, Rusia a avertizat Londra că dacă va trimite avioane de luptă Kievului, acest lucru va avea „consecințe asupra întregii lumi, relatează Reuters.

„Primul pas pentru a putea oferi aeronave avansate este să avem soldați sau aviatori capabili să le folosească. Acesta este un proces care durează ceva timp. Am început acest proces astăzi”, a spus Sunak la o conferință de presă comună cu președintele Volodimir Zelenski, după ce a anunțat că Marea Britanie va antrena piloți ucraineni.

Marea Britanie analizează „activ” dacă să trimită avioane britanice în Ucraina

„Nimic nu este exclus”, a spus Sunak, după ce purtătorul său de cuvânt a spus anterior că Marea Britanie analizează „activ” dacă să trimită avioane britanice în Ucraina și secretarul britanic al Apărării analizează ce aeronave ar putea fi oferite Ucrainei.

„Prim-ministrul l-a însărcinat pe secretarul apărării să investigheze ce avioane am putea să oferim, dar pentru a fi clar, aceasta este o soluție pe termen lung, mai degrabă decât o capacitate pe termen scurt, de care Ucraina are cea mai mare nevoie acum”, scrie și Reuters.

Rusia: „consecințe asupra întregii lumi”

Într-o declarație citată de agențiile de presă de stat ruse, ambasada Rusiei a spus că „vărsarea de sânge, următoarea rundă de escaladare și consecințele militare și politice care vor urma pentru continentul european și întreaga lume”, care ar avea loc prin trimiterea de avioane de luptă avansate către Ucraina ar fi pe conștiința Londrei.

„Rusia va găsi o modalitate de a răspunde oricăror măsuri neprietenoase întreprinse de partea britanică”, a declarat ambasada, citată de Tass.

Comentarii
  • Paceeee! Lasati dracului armele pentru voi care le doriti atat de mult sa le vindeti si folositi! Omenirea are nevoie de paceeeee! Oricum teritoriile ruse vor fi pierdute de Ucraina. Atunci de ce continua razboiul asta care va escalada in nucleara sau al 3- lea? Nebunii trebuie opriti si treziti, Mai sunt si alte războaie dar nu distrug o Europa intreaga ca asta. Care e vina noastră sa suportam teroarea asta pentru razboiul Ucrainei?

  • Sper sa se intețeascã războiul și sa cadă o rachetă rusească de calibru greu in gãozul prietenei mele scroafa de Ana Maria Fatu

  • rutzii se comporta ca batausul satului,dupa ce a pornit scandal in sat acu’ cand satenii i-o dau la memeaca tipa ca-i agresat.Are noroc cu bobardeaua atomica altfel azi pe turnurile din piata rosia atarna steagul NATO,in 2014 cand a invadat Crimeea lumea a spus ca,gata sa-l lasam in pace ca-i ajunge,ei ce sa vezi nu-i ajunge si nu se va opri doar la cele 4 oblasturi,asta daca nu-i punem o frana gheboasa.Slava Ucraini!

  • Ei pe dracu mănânci kaka si tu ca ceilalti ucrainieni ca Rusia nu se va.opri la teritoriul rus Donbas. Vrea teritoriul sau rus inapoi , nu vrea acest teritoriu in Europa. Si apoi atrocitatile ompotriva minoritatilor!!!!!! Daca Rusis va fi provocata in continuarea razboiul se ca extinde si la alte teritorii, e normal. Te mănâncă mereu in kur sub limba si tot pui gaz pe foc cu ucrainienii si cucerirea altor teritorii, in mintea voastră. Daca Rusia fi provocata in continuare e posibil ….. Ceva cenusa pe.undeva….. FOCUL NU SE STINGE CU BENZINA cum face Ucraina, si marioneta lui. PACE a auzit cumva Zuleschi. Nu. El si ucrainienii vor război adica, acum cenusaaaaa

Adauga un comentariu