Robert Isepciuc are vârsta de 15 ani, a terminat clasa a VIII-a la Colegiul Național din Iași, iar la Competiția Internațională de Matematică din India a cucerit o medalie de argint. Acesta a fost admis la un prestigios liceu privat de informatică din București, iar motivul pentru care a decis să-și continue studiile în capitală îl dezvăluie chiar el.
Robert a obținut o medalie de argint la Competiția Internațională de Matematică din India
În perioada 26-31 iulie 2024, 16 elevi ai Colegiului Naţional din Iaşi au participat la prestigiosul concurs International Mathematics Competition, desfăşurat în localitatea Lucknow, India. Evenimentul a reunit, în acest an, aproape 600 de elevi și 150 de profesori din 30 de ţări, multe dintre acestea fiind recunoscute pentru rezultatele excepţionale la concursurile internaţionale de matematică: SUA, China, Hong Kong, Vietnam, Filipine, Thailanda, Taiwan, Coreea de Sud, Indonezia, Bulgaria etc.
În competiţia individuală, Robert Isepciuc, clasa a VIII-a, și Ilinca-Rucsandra Radu, clasa a VII-a, au obținut medalii de argint. Robert este pasionat de matematică încă de când era la grădiniță, iar din toamna acestui an va studia la Liceul Internațional de Informatică din București.
„Sunt pasionat de matematică de când eram mic, încă de la grădiniță mi-a plăcut să calculez, să mă joc cu numerele, iar mai apoi pasiunea a evoluat de-a lungul școlii primare, iar apoi gimnaziale. Am participat la olimpiada de matematică în clasa a VI-a, a VII-a și a VIII-a. Din toamna acestui an, voi merge la Liceul Internațional de Informatică din București”, declară Robert Isepciuc.
Din toamnă, va studia la un prestigios liceu din România
Robert a fost admis fără concurs, deoarece a obținut premiul I la olimpiada națională de matematică. A ales să studieze la liceul din București pentru că va face mai multe ore de matematică pe săptămână, față de unitățile din Iași.
„Nu am dat Evaluare Națională pentru că am obținut premiul I la olimpiada națională de matematică. Am ales să studiez în București pentru că este o oportunitate de dezvoltare pe partea de matematică, fiind cel mai recunoscut liceu din țară și pentru că oferă mai multe ore de pregătire dedicată pentru olimpiadă decât liceele din Iași. Din informațiile pe care le am, vor fi aproximativ 10 ore pe săptămână, iar la liceele din Iași, din ce știu sunt, 5 ore pe săptămână la mate-info, dar nu pentru olimpiadă. Nu am luat în calcul niciun liceu din Iași pentru că nu oferă aceeași pregătire individuală. Voi sta cu tata în București, în chirie, iar după ce voi termina, aș dori să urmez studiile superioare în străinătate”, mai spune Robert Isepciuc.
Tânărul este pasionat și de domeniul aeronautic, iar studiile superioare și-ar dori să le facă în străinătate.
„Pentru olimpiada de anul acesta m-am pregătit câte două ore pe zi, timp de două luni, iar medalia de argint pe care am obținut-o reprezintă o dovadă a muncii mele. Pe viitor, mi-aș dori să lucrez în domeniul ingineriei sau al aeronauticii, deoarece sunt pasionat de descoperirea universului și cred că ar fi o metodă bună de a-mi satisface anumite curiozități”, mai spune Robert Isepciuc.
La Olimpiada Internațională de Matematică, Raluca Bânțu, clasa a VIII-a, Radu Popescu și Arthur Iacob, clasa a VI-a, au câștigat medalii de bronz. De asemenea, cinci elevi au obținut mențiuni: Diana Balan, clasa a V-a, Andrei Apostol și Cristian Adomniței, clasa a V-a, Grig Ursanu, clasa a VI-a, și Agnes Munteanu, clasa a IX-a.