Actualitate

Robert Cazanciuc, ironic la adresa lui Ludovic Orban: O să îi transmitem când să vină să ne spună ce nu a făcut

Publicat: 09 aug. 2020
Într-o conferinţă susţinută la PSD, liderul social democrat
Într-o conferinţă susţinută la PSD, liderul social democrat

Şeful interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, are o reacţie dura la adresa premierului Ludovic Orban. Într-o conferinţă susţinută la PSD, liderul social democrat le-a spus jurnaliştilor că se gândeşte când să îi trasnmita lui Ludovic Orban să vină şi să spună, în Parlament, ce nu a făcut.

Robert Cazanciuc este ironic la adresa lui Ludovic Orban

Şeful interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat faptul că luni, 10 august 2020, va avea loc o şedinţă a Biriurilor permanente pentru a stabili o dată la care se va face un plen comun. Decizia de înfiinţare plenului reunit are la baza intenţia PSD de chemare la raport pe Ludovic Orban. În altă ordine de idei, Robert Cazanciuc a explicat că PSD nu doreşte amânarea alegerilor locale, dar dacă situaţia extremă o va impune, atunci se va discuta acest aspect:

„Probabil tot mâine o să avem o şedinţă a Birourilor permanente reunite şi vom stabili şi ziua în care să facem un plen comun, oricum săptămâna aceasta în mod cert – marţi, miercuri, o să vedem. Am primit un răspuns formal din partea domnului Orban în care a spus că este dispus. O să îi comunicăm când să vină la Parlament pentru a prezenta mai degrabă ce nu a făcut. Nu deţinem noi datele concrete despre situaţia epidemiologică. Noi nu ne dorim amânarea alegerilor locale, dacă Guvernul are alte date despre situaţia epidemiologică şi ar împiedica cumva bună desfăşurare a alegerilor, are ocazia domnul Orban să vină în Parlament să ne spună, în momentul de faţă, dacă situaţia din ţară ar impune o asemenea măsură extremă”.

Se va discuta despre toate documentele venite de la Guvern

Conform lui Robert Cazanciuc, la şedinţa de luni, 10 august 2020, se va discuta despre reunirea plenului şi despre toate documentele venite de la Guvern. Acesta a explicat că vor exista ordonanţe de urgenţă care vor fi respinse pentru că sfidează bunul simţ şi Parlamentul României:

„Mâine vom avea la Senat un Birou permanent şi vom stabili data şedinţei plenului pentru că suntem în sesiune extraordinară şi toate documentele venite de la Guvern se află pe ordinea de zi a acestei sesiuni extraordinare. Vom stabili ziua în care vom avea un plen la Senat, vom decide atunci dacă va intra, când va intra, după ce va trece prin comisii pentru avizare, pentru raport. Ea nu e o ordonanţă de urgenţă de modificat, este o ordonanţă de urgenţă de respins, pentru că pur şi simplu nu numai că sfidează Parlamentul României, dar sfidează bunul simţ”, a afirmat Cazanciuc, duminică, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, cu privire la OUG privind majorarea etapizată a alocaţiilor.

PSD nu este de acord cu majorarea etapizată a alocaţiilor

În altă ordine de idei, Robert Cazanciuc a respins categoric intenţia Guvernului PNL de a majoră etapizat alocaţiile copiilor. Acesta a explicat faptul că în şedinţa plenului se va discuta despre toate documentele emise de la Guvern:

„O să vedem ce o să facem în comisii sau în plen, dacă vom respinge pur şi simplu această ordonanţă de urgenţă sau dacă o să o amendăm în aşa fel încât ea să fie exact strict cu legea în vigoare în momentul de faţă. Este mai degrabă o chestiune de tehnică legislativă”, a spus Cazanciuc.

Social-democratul a răspuns şi cu privire la afirmaţiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru, care a declarat că dacă această ordonanţă va fi respinsă sau modificată în Parlament există riscul ca alocaţiile să nu fie majorate deloc.

„Nu v-aţi săturat de lucrurile trăsnite spuse de această doamnă?! De fiecare dată spune lucruri trăsnite. Eu cred că trebuie ignorată pur şi simplu până la momentul la care va dispărea cu totul din Guvern”, a susţinut senatorul PSD.

Adauga un comentariu