National

Robert Cazanciuc: „PNL afectează stabilitatea ţării, a oamenilor, a economiei”

Publicat: 30 aug. 2020
ALT=«Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc»
Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc

Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului, consideră că, odată cu moțiunea de cenzură, Guvernul Orban „va fi trimis acasă”. De asemenea acesta a afirmat că debutul sesiunii ordinare a Parlamentului va fi marcat de calendarul pentru formarea noului guvern. Totodată, Robert Cazanciuc susține că, prin madatul noului guvern social democrat, se va reuși diminuarea numărului de șomeri apăruți în urma crizei provocate de coronavirus dar și reducerea deficitului bugetar major care ar rămâne în urma guvernării defectuoase a liberalilor.

„Pe 31 august se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură, un act politic prin care parlamentarii PSD şi de la alte partide vor retrage mandatul acordat executivului Orban. Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate, potrivit Constituţiei (art 109, alin 1). În mod cert, debutul sesiunii ordinare din septembrie va fi marcat de calendarul pentru formarea noului guvern, când PSD va propune un premier şi soluţii pentru România în urma monstruoasei guvernări Orban.
PSD a prezentat deja noul său program politic şi pe baza acestuia am pregătit şi un program de guvernare adecvat la condiţiile actuale de pandemie. (…) Prioritatea zero, aşadar, este moţiunea de cenzură şi formarea noului guvern care să guverneze pentru români”, a declarat Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc: „PNL afectează stabilitatea ţării, a oamenilor, a economiei”

„Cu Guvernul Orban nimic nu mai este sigur, nici măcar dacă e lege. Miza moţiunii este ca românii să aibă o viaţă mai bună, nivelul de trai să crească în primul rând prin aplicarea legii la pensii, alocaţii, etc. Noi înţelegem cum este mai bine pentru români pentru că nu îi privim de la înălţimea tribunei. Vom trimite acasă un guvern incompetent. Mandatul noului guvern, din punctul meu de vedere, reducerea milionului de şomeri şi a deficitului major, fără perspectivă de îmbunătăţire cu actualul Guvern”, a adăugat Robert Cazanciuc.

Marcel Ciolacu a anunțat: „Moțiunea de cenzură se va vota luni”

Marcel Ciolacu a anunțat: „Moțiunea de cenzură se va vota luni”. Printr-un mesaj pe o pagină personală de socializare, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că luni Parlamentul se va reuni pentru a vota moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Orban. Pentru a decide asupra votului, joi va avea loc întrunirea dintre conducerea Legislativului, Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

„Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu joacă după cum îi cântă Ludovic Orban? A amânat din nou votarea moțiunii de cenzură!

Marcel Ciolacu joacă după cum îi cântă Ludovic Orban sau cel puțin asta este impresia lăsată de liderul PSD, care a amânat din nou votarea moțiunii de cenzură. Surse din partid susțin că este posibilă varianta ca votul să aibă loc după decizia CCR, așa cum a cerut și premierul Ludovic Orban. Astăzi, era programată ședința conducerii PSD pentru a decide ziua moțiunii. Ședința însă, nu va mai avea loc în această zi. Cel mai probabil, ședința pentru stabilirea zilei votului va fi stabilită în luna septembrie, într-o nouă sesiune parlamentară. Marcel Ciolacu că îşi doreşte un vot „cât mai repede” la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL.

„Era normal să aşteptăm congresul. O să termin toate discuţiile cu liderii politici. Aveau şi ei această reţinere, de a discuta după congres. Ne dorim cu toţii un vot cât mai rapid, respectând Constituţia şi legile ţării”, a declarat Marcel Ciolacu la scurt timp după ce a fost ales lider al PSD. Ulterior, Marcel Ciolacu nu a mai amintit nimic despre moțiunea de cenzură, în condițiile în care mai mulți lideri social democrați i-au cerut să avanseze o dată pentru votarea moțiunii de cenzură.

Adauga un comentariu