Actualitate

Robert Negoiță, trimis în judecată de DNA. Primarul Sectorului 3 este acuzat de abuz în serviciu în dosarul Rosal

Publicat: 10 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Robert Negoiță trimis în judecată de DNA. Primarul Sectorului 3 este acuzat de abuz în serviciu în dosarul Rosal
Robert Negoiță este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, dar şi complicitate la fals intelectual

Astăzi, 10 august 2022, Robert Negoiță a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie. Primarul Sectorului 3 din Bucureşti este acuzat de abuz în serviciu în dosarul Rosal.

Edilul ar fi obţinut mai multe foloase care nu i se cuveneau, dar care au avut consecinţe extrem de grave. Negoiță a demonstrat în repetate rânduri că are un „spirit antreprenorial activ”, mai ales la ce avere a dobândit.

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță a fost trimis în judecată de DNA. Cine se mai află pe listă

Procurorii DNA au transmis astăzi că au trimis în judecată, în stare de liberatate mai mulţi inculpaţi, printre care i primarul Sectorului 3 Robert Sorin Negoiță. Edilul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, dar şi complicitate la fals intelectual.

De asemenea, DNA i-a luat în vizor pe Octavian Ghețu, director executiv la Direcţia Economică din cadrul Primăriei Sectorului 3. Acesta ar fi comis aceleaşi infracţiuni că Robert Sorin Negoiță. Pe lângă Ghețu se mai afla în vizor următoarele persoane: George Alexandru Manciu, Irina Gina Soroceanu, Florentina Pencea, Elena Petrescu, Mihăiță Marius, Mirela Chetreanu.

Pe lângă lista enumerată, DNA a trimis în judecată şi compania SC. Rosal Grup SA. care este acuzată de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu.

„S.C. ROSAL GRUP S.A., sub aspectul săvârșirii a două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave.
Faptele reținute ar fi fost constatate în contextul în care, în perioada anilor 2013-2018, în Sectorul 3 din municipiul București, s-au încheiat mai multe acte adiționale la un contract de salubrizare cu S.C. ROSAL GRUP S.A., prin care, fie s-a prelungit contractul, fie s-a mărit valoarea acestuia.
Cu alte cuvinte, în contextul menționat, în loc să fie organizate licitații publice, contractul de salubritate încheiat în anul 1999 ar fi fost prelungit succesiv cu S.C. ROSAL GRUP S.A., prin acte adiționale care ar fi determinat inclusiv creșterea tarifelor de salubrizare”, potrivit DNA.

Robert Negoiță a semnat o serie de acte în anul 2013

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, s-a reţinut faptul că primarul Robert Sorin Negoiță a aprobat, întocmit şi semnat mai multe acte, iar în anul 2013 pe baza acestora ar fi prezentat membrilor CL al Sectorului 3 spre a fi votat un act adiţional la contractul de salubritate,

„În concret, prin actul adițional respectiv, consilierilor locali li s-a promis că se va implementa de către operatorul de salubritate S.C. Rosal Grup S.A. un „sistem de containere îngropate” pe raza Sectorului 3 (un total de 449 containere îngropate), costurile fiind suportate de operatorul de salubritate.
În realitate, sub pretextul implementării Programului de dezvoltare a sistemului de gestionare integrată a deșeurilor municipale de pe raza administrativă a Sectorului 3, inculpatul Robert Sorin Negoiță, beneficiind de ajutorul celorlalți funcționari publici, ar fi determinat obținerea votării, de către Consiliul local al Sectorului 3 a unui act adițional care, printre alte amendamente, viza și prelungirea nelegală a contractului de salubritate cu încă 10 ani”, au mai transmis procurorii DNA.

Vă aducem aminte, în altă ordine de idei, că Robert Negoiță înainte să fie trimis în judecată de DNA a mai fost în atenția presei.

Adauga un comentariu