National

Robert Turcescu, atac dur la USR după ce au refuzat să jure pe biblie: Dacă Marx ar fi zis că religia e „iarba” popoarelor, pariez că jurau toți cu mâna pe Biblie

Publicat: 31 oct. 2020
Robert Turcescu
Robert Turcescu

Candidatul PMP la alegerile parlamentare, Robert Turcescu, a comentat într-o notă ironică gestul politicienilor de la USR-PLUS de a nu jura cu mâna pe Biblie la ceremoniile de învestire în funcție. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în grup, consilierii județeni/locali ai USR-PLUS au refuzat să depună jurământul față de țară și cetățeni cu mâna pe Biblie. Cea mai ostentativă ”ieșire” de acest gen s-a întâmplat la București, la Primăria Sectorului 1, unde toți cei 9 consilieri ai alianței au refuzat în corpore să atingă Biblia.

Robert Turcescu: „Sunt curios să știu câţi dintre useristii care au refuzat să jure pe Biblie la învestire, au refuzat să se cunune şi religios. Sau acolo le-a fost frică de palma mamei soacre mai tare decât de Marx? Dacă Marx ar fi zis că religia e „iarba” popoarelor, pariez că jurau toți cu mâna pe Biblie!”, a spus Robert Turcescu, pe pagina sa de Facebook.

Președintele USR Dan Barna a fost prezent la constituirea Consiliului Local la Primăria Sectorului 1 și deci de față la boicotul față de Biblie organizat de reprezentanții aleși ai partidului său în acest for. El a susținut inițial chestionat de presă că boicotul nu este unul organizat, pentru că ulterior să admită că a asistat la ceva organizat doar că ”este dreptul fiecăruia” să jure cum crede de cuviință. De menționat că primarul ales al sectorului 1, membră a taberei conservatoare din USR, Clotilde Armând, a votat cu mâna pe Biblie și a folosit sintagma ”Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

De menţionat este faptul că și la Iași mai mulţi consilieri au refuzat să jure pe biblie. Vorbim de faptul că la nivel de ţară s-a produs acest lucru. În mai multe localităţi din România, USR-istii au refuzat să jure cu mâna pe biblie.

Jurământul pe Biblie este unul care se practică la nivel mondial, existând încă din antichitate. În sălile de judecată, de exemplu, martorii şi alţi participanţi la proces sunt puși să jure cu mâna pe biblie.

Un alt context în care se depune jurământul pe biblie este şi în Armata Română. Militarii rostesc jurământul cu mâna pe biblie.

Menţionăm faptul că, de exemplu, un consilier din Brașov a refuzat să jure cu mâna pe Biblie și nici nu a rostit celebrele cuvinte: Așa să-mi ajute Dumnezeu

Comentarii
  • Asta macar dac ar tacea din gura !, e un securist !, politruc smecher care se baga in seama sa mai prinda si el ceva !, pe langa ca este ofiter superor de securitate !, maior sau colonel de securitate sub acoperire !, si daa sunt de acord ca nu sunt oblogati sa jure pe Biblie !, ca nu suntem republica islamica ori crestina ! !, HALOO suntem un stat LAIC !, deci juramintul se face pe constitutie ! AMIN !, intrun stat laic religia nu are ce cauta sub nici o forma in administratia publica !

  • Starea tarii de astăzi este consecința celor care au condus-o pana azi, toți aceștia au jurat pe Biblie ca vor face tot ce le sta în putință pentru bunăstarea poporului roman…un jurământ care nu prea este ținut, deci care este relevanta acestui jurământ…

  • Starea tarii de astăzi este consecința celor care au condus-o pana azi, toți aceștia au jurat pe Biblie ca vor face tot ce le sta în putință pentru bunăstarea poporului roman…un jurământ care nu prea este ținut, deci care este relevanta acestui jurământ…

Adauga un comentariu