International

Robot militar rusesc, trimis în Siria

Publicat: 05 dec. 2019

Imagini cu un robot militar rusesc de tip Uran-9 aflat în teatrul de război din Siria au apărut în mediul online. Publicația Rossiyskaya Gazeta susține că, având în vedere camuflajul și detaliile de fundal din imaginile urcate în mediul online de o sursă anonimă, se pare că Uran-9 se află realmente în Siria. Se presupune că robotul este testat acolo în condiții reale de luptă.

Anterior, alte surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat că echipamentul de rulare al modelului Uran s-a dovedit a nu fi destul de robust în timpul deplasării independente. De asemenea, surse din armata rusă s-au plâns că arma automată de calibrul 30 a robotului nu funcționează bine. Lanțul de pornire nu s-a activat la timp. Canalul de imagistică termică a stației de vizionare s-a stricat în mod frecvent.

Robotul Uran-9 este echipat cu rachete anti-tanc ghidate de tip Atak, o armă automată 2A72 de calibrul 30 și o mitralieră modernă Kalashnikov de 7,62 mm. Robotul este conceput pentru a elimina trupe inamice, vehicule cu blindaj ușor, tancuri și instalații militare inamice bine protejate. Aparatul se poate utiliza până la 3.000 m de punctul de control. Sistemele sale video și de imagistică termică permit atât utilizarea pe timp de zi, cât și noaptea. Cu o viteză maximă de 35 km / h, robotul se poate deplasa până la 200 km. Masa aparatului complet echipat este de 12 tone.

Uran-9 a intrat în dotarea Armatei Ruse la începutul anului 2019. În ianuarie, directorul executiv al concernului Kalashnikov a declarat că primul robot militar rusesc va fi testat, cel mai probabil, în Siria. În august 2018, au apărut informații conform cărora un super-tanc autonom rusesc nu a trecut testele pentru a fi utilizat în Siria.loading...

Adauga un comentariu