National

Român, fost membru al Legiunii Străine, arestat pentru uciderea unui tânăr din Bacău

Publicat: 01 iun. 2020
Marius Stefan Achim, acuzat că ar fi ucis un român

Un român în vârstă de 45 de ani a fost arestat în Franța, pe 27 mai, de către poliția judiciară franceză sub suspiciunea că a comis un omor. Bărbatul a fost membru al Legiunii Străine.

Poliţia judiciară franceză a arestat la 27 mai un fost membru al Legiunii Străine de naţionalitate română, sub suspiciunea că a comis un omor, a transmis duminică portalul francez CNews.fr.

Căutat de justiţie în România, bărbatul îşi găsise refugiu în Franţa într-o casă rurală din departamentul Seine-et-Marne. Pentru arestarea lui au fost mobilizate Brigăzile de cercetare şi intervenţie din Creil şi Lille.

El era căutat din autorităţile române, fiind suspectat de omucidere cu armă de foc, comisă la 9 martie în Bacău. El era cunoscut şi de serviciile de poliţie române pentru ameninţări şi extorcări de fonduri prin violenţă.

În 21 mai, România semnalase Franţei posibila prezenţă a unui individ urmărit de poliţia română în Hexagon. Anchetatorii poliţiei judiciare din Creil l-au localizat într-o casă din Creil. Intervenţia a avut loc a doua zi după emiterea mandatului de reţinere european.

La percheziţie, poliţia a confiscat peste 30.000 de euro, trei telefoane mobile şi o armă de calibru de 9 mm, similară celei utilizate în crima din România.

Bărbatul a fost prezentat Curţii de apel din Amiens şi încarcerat în aşteptarea extrădării sale.

Victima acestuia este Iulian Oancea, un tânăr de 22 de ani din Bacău, care a a murit după ce a fost împuşcat în cap, în data de 9 martie.

Tânărul a fost împuşcat cu patru focuri de armă în scara unui bloc din municipiu. El a fost condamnat, în trecut, pentru infracţiuni informatice, însă nu sunt date publice referitoare la motivul pentru care acesta a fost ucis.

Adauga un comentariu