National

Români blocați în Maroc cer să fie repatriați. Este vorba despre 127 de cetățeni

Publicat: 01 dec. 2021
Noi cazuri de coronavirus la Ambasada de la Londra și în cadrul Centralei MAE
Ministerul Afacerilor Externe

Până la acest moment 127 de români din Maroc au cerut să fie repatriați, transmite miercuri MAE. Aeronava Tarom va prelua și 53 de cetățeni europeni, cei mai mulți din Polonia și Croația. Lista va fi definitivată până joi dimineață.

„MAE continuă demersurile pentru organizarea zborului de repatriere a cetățenilor români blocați în Maroc, organizat în conformitate cu deciziile recent adoptate în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, respectiv la nivelul Guvernului. Până la acest moment, pe baza solicitărilor de asistență consulară primite de către misiunea diplomatică de la Rabat, 127 de cetățeni români au cerut să fie repatriați.

De asemenea, prin coordonarea pe linie consulară realizată de către Ambasada României la Rabat cu Delegația UE și misiunile celorlalte state membre UE acreditate în Maroc, vor fi preluați pe zborul de repatriere și 53 cetățeni europeni (15 polonezi, 13 croați, 10 maghiari, 4 bulgari, 3 germani, 3 greci, 2 sloveni, 2 lituanieni și un austriac).

Ambele liste de pasageri (români și străini) au un caracter provizoriu, urmând a fi finalizate și transmise operatorului aerian până în dimineața zilei de 2 decembrie 2021.

Reprezentanții misiunii diplomatice în Maroc și consulul onorific al României la Marrakesh se află în contact permanent cu cetățenii români care au solicitat sprijin consular și îi vor asista în cadrul formalităților de repatriere”, transmite miercuri MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul adresat cetățenilor români aflați temporar în Maroc și care se gasesc în imposibilitatea de a identifica un zbor de întoarcere în țară, de a contacta reprezentanții Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93; +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +212 67 99 77 75.

Adauga un comentariu