Actualitate

Români blocați la granița Ungariei: „Suntem disperați, nu mai avem apă!“ – VIDEO

Publicat: 17 mart. 2020

Mii de români care încearcă să ajungă acasă, în țară, au rămas blocați la granița Ungariei, dinspre Austria, după ce autoritățile de la Budapesta au anunțat că nu vor mai permite niciunui străin să tranziteze țara din cauza pandemiei de coronavirus.

Oamenii au explicat, în numeroase postări pe Facebook ce au fost distribuite de mii de oameni, că sunt blocați la granița cu Ungaria încă de noaptea trecută de la ora 00.00.

În tot acest timp, ei au fost opriți să tranziteze Ungaria și nu au primit nici apă.

Pe imaginile transmise de românii care au cerut ajutor pe Facebook se pot observa sute de mașini oprite la granița dintre Austria și Ungaria, în timp ce un cordon de polițiști ungari se află pe mijlocul șoselei, blocând astfel accesul oamenilor.

Încă de ieri, Guvernul de la Budapesta a anunțat că a luat decizia închiderii granițelor terestre tuturor cetățenilor străini.

Cu toate acestea, mii de români au continuat să tranziteze țări ale Europei pentru a ajunge acasă, în România.

„Vă rugăm să ne ajutați. Suntem aici 20.000 de români care așteptăm să intrăm în Ungaria și apoi să ajungem acasă. Unii avem bani, unii nu avem. Sunt copii mulți în mașini. Suntem într-o situație foarte gravă. Facem apel la voi să ne ajutați să distribuiți, să știe și președintele țării ce se întâmplă cu noi. Avem drepturi, și noi suntem cetățeni români.

Gunoierii ăștia ne insultă, ne trimit înapoi, dar nu știm unde. Vă rog. Suntem aici în vamă și nimeni nu ne ajută. Vorbesc cu noi și râd de noi”, a declarat unul dintre românii blocați la granița cu Ungaria.

Distribuiti va rog cererm ajutor multi nau apa nu au mancare suntemp peste 15 mii de oameni si copii si femei insarcinate ajutor va rog distribuiti

Publicată de Geamanu Violeta pe Marţi, 17 martie 2020

 

Comentarii
  • Asta este diaspora care trimite bani in tara si ne sustin pe noi?Au fugit hotii de buzunare si smenarii din Austria care pacalesc pe cei care ies din supermarket ca au ramas fara carburant sa ajunga in tara si sa le imprumute bani ?Sa trimita armata si pompierii sa le faca un dus pentru indepartarea prostiei si a virusilor adusi de ei.Nemaiavand spatiu de miscare pentru furat,au ramas fara obiectul muncii si lovele fara numar.Nu se vede in spatele filmarii caldararii si cersetorii care ne fac de ras in spatiul uniunii europene?Acestia sunt „muncitorii”si „fauritorii”uniunii europene.Auzi la el,n.e.s.i.m.t.i.t.u.l are drepturi?Dar obligatii voi nu aveti ragaliilor?

  • si ce pana curcanului n-ati stat acolo unde erati? sau erati toti „la negru” si-acu vi s-a facut dor de tara? voi care n-ati platit niciodata contributii vreti sa va ajute statul roman? muriti de foame pe granita jegurilor

Adauga un comentariu