Sport

România a anunțat echipa cu care intră în luptă la turneul preolimpic. Șase schimbări în echipa care a înfruntat Norvegia la Euro 2020

Publicat: 20 mart. 2021
Echipa națională de handbal feminin a României la antrenament
România luptă cu Norvegia și Muntenegru pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo

România a anunțat echipa cu care intră în luptă la turneul preolimpic de la sfârșitul acestei săptămâni, la Podgorica (Muntenegru).
Față de echipa care a înfruntat Norvegia la Euro 2020, în lot sunt șase schimbări.
România luptă cu Norvegia (sâmbătă, ora 20:30) și Muntenegru (duminică, ora 17:00) pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Doar două naționale din cele trei vor ajunge la turneul olimpic.

Iată echipa cu care intrăm în luptă la turneul preolimpic

România a anunțat echipa cu care intră în luptă la turneul preolimpic. Șase schimbări sunt în echipa care a înfruntat Norvegia la Euro 2020, joc pierdut de tricolore cu 28-20. Nu mai sunt Ana Maria Măzăreanu, Elena Dincă, Alexandra Subțirică, Andreea Popa, Ana Savu și Alexandra Dindiligan. Au intra Crina Pintea, Laura Moisă, Raluca Băcăoanu, Laura Pristăvița, Gabriela Perianu și Cristina Florica.

Lotul României pentru meciul cu Norvegia:

Portari: Denisa Dedu (CSM București),Yuliya Dumanska (Podravka)
Extreme stânga: Cristina Florica (SCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)
Centri: Eliza Buceschi (Rapid București), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)
Inter dreapta: Laura Popa (Rapid București)
Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
Pivoți: Raluca Băcăoanu (Glorioa Bistrița), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București)
Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea) și Andreea Popa (Minaur Baia Mare), care au făcut deplasarea, vor fi în afara lotului pentru meciul de sâmbătă cu Norvegia.

Laura Pristăvița: „Este o emoție care zburdă aici în grupul acesta de câteva zile”

Laura Pristăviță, jucătoarea celor de la Gloria Bistrița, s-a declarat încrezătoare în șansele României de a ajunge la o nouă ediție a Jocurilor Olimpice. Selecționerul Adi Vasile a fost secundul naționalei Muntenegrului, iar sportiva în vârstă de 31 de ani consideră că acesta poate reprezenta un atu pentru „tricolore” în disputa cu reprezentativa țării gazde a turneului preolimpic.

„A fost o săptămână destul de încărcată, atât fizic, cât și mental. E o emoție care zburdă în grupul acesta de câteva zile. Iată că am ajuns în Muntenegru cu o atmosferă pozitivă și simt că există o încredere destul de mare în capacitatea noastră de a ne califica. Eu am încredere că o să iasă ok testele, până acum au fost toate reușite. Nu cred că o să fie un impediment. Pandemia nu este chiar plăcută pentru un sportiv. Te antrenezi singur, joci singur într-o sală goală, dar datoria noastră e să jucăm, să facem ce știm mai bine și să ne bucurăm de sport.

Cred că legăturile de joc se sudează în timp și probabil ne erau utile și alte meciuri, cât mai multe în aceeași formulă. Astăzi suntem aici și cred că suntem pregătite. Cred cu tărie în puterea grupului și în valoarea noastră. Eu zic că e un atu că Adi Vasile cunoaște naționala Muntenegrului, rămâne ca noi să punem în aplicare sfaturile lui și să ajungem la Jocurile Olimpice”, a declarat Laura Pristăviță.

Primul meci al României este programat sâmbătă, 20 martie, de la ora 20:30, împotriva Norvegiei. Ziua următoare, de la ora 17:00, se va juca partida decisivă România – Muntenegru. Întâlnirea Norvegia – Muntenegru are loc vineri, în prima zi a turneului preolimpic.

Adauga un comentariu