Actualitate

România a cumpărat pastila anti-COVID. Medicamentele vor ajunge la noi în țară până la finalul acestei săptămâni

Publicat: 26 ian. 2022
molnupiravir
Molnupiravir, produs de Merck, și Paxlovid, produs de Pfizer, sunt primele medicamente antivirale din lume dezvoltate special pentru a trata infecția cu virusul SARS-CoV-2

România a cumpărat pastila americană anti-COVID, Molnupiravir. Aceasta poate fi administrată pacienţilor cu risc crescut şi simptomaticilor. Primele cantităţi din acest medicament vor ajunge în România până la finalul acestei săptămâni.

Un anunţ important a venit chiar de la ministrul Sănătăţii, tratamentul inovativ pentru tratarea COVID va ajunge în România săptămâna aceasta.

„Lucrul pe care vi-l anunţ acum în premieră este că am încheiat contractul, am semnat şi am stabilit ultimele detalii privind livrarea primului dintre cele două produse inovative – Molnopirativ, mă refer la cel care se administrează pacienţilor cu risc crescut, simptomatici în centrele de evaluare sau în spitale.

Primele cantităţi vor ajunge probabil în România, fizic la sfârşitul acestei săptămâni, iar la direcţiile de sănătate publică care să le distribuie spitalelor şi centrelor de evaluare în primele zile ale săptămânii viitoare. E un lucru important care cred că va avea un impact favorabil în următoarele 10 zile pentru scăderea presiunii pe secţiile de terapie intensivă şi ceea ce ne preocupă pe toţi pentru reducerea numărului de decese pentru că, de data aceasta, discutăm de antivirale la care s-a măsurat acest efect şi el este certificat de studii ştiinţifice, pe când celelalte pe care le-am avut la dispoziţie până la momentul de faţă, mă refer la Favipiravir, nu avea acest efect, ci doar de reducere a duratei bolii.

Celălalt, Arbidol, iese din discuţie pentru că nu avea în spate niciun fel de studiu care să certifice acest lucru”, a afirmat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul Ministerului Sănătăţii.

Mai multe informații despre Molnupiravir

Molnupiravir, vândut sub numele de marcă Lagevrio, este un medicament antiviral care inhibă replicarea anumitor viruși ARN și este utilizat pentru a trata COVID-19 la cei infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Medicamentul Molnupiravir a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare de urgență în tratamentul pacienților adulți infectați cu COVID-19, la finalul anului 2021.

Pastilele ar putea reduce până la 50% riscul de spitalizare în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus. Mai mult decât atât, medicamentul ar putea reduce și numărul deceselor cauzate de Covid-19.

 

 

Judecata soților Ceaușescu
Adauga un comentariu