Prima pagină » Sport » România a învins Croaţia cu scorul de 4-1
România a învins Croaţia cu scorul de 4-1

România a învins Croaţia cu scorul de 4-1

22 sept. 2020, 23:17,
în Sport

România a învins, marţi, la Mogoşoaia, cu scorul de 4-1, reprezentativa Croaţiei, în prelimianriile Campionatului European de fotbal feminin din 2022.

Au marcat: Landeka ’16 (a), Bâtea ’39, Herczeg ’45+3, Rus ’67 / Rudelici ‘9.

În urma acestui rezultat, Belgia conduce în clasamentul Grupei H, cu 15 puncte (din cinci meciuri), urmată de Elveţia, cu 13 puncte (5), România, cu şase puncte (5), Croaţia, cu patru puncte (6) şi de Lituania, niciun punct (5).

Tot marţi, se joacă meciul Elveţia – Belgia.

Programul grupei este următorul:

23 octombrie 2020: Lituania – România;

27 octombrie 2020: Lituania – Belgia, România – Elveţia;

27 noiembrie 2020: Croaţia – Lituania;

1 decembrie 2020: Croaţia – România, Belgia – Elveţia.

Ce se întâmplă cu noul stadion Dinamo? Câte locuri va avea, costul lucrărilor și termenul de finalizare

Dinamo a intrat într-o nouă eră după ce Pablo Cortacero a devenit acționarul majoritar al clubului, iar în viitorul apropiat ar putea începe și lucrările la noul stadion din Ștefan cel Mare. Directorul de investiții al CNI, Adrian Cefalan, a vorbit despre situația proiectului. Noul stadion al echipei Dinamo ar putea avea o capacitate de 33.000 de locuri, iar costul lucrărilor se va ridica la circa 100 milioane de euro.

„Referitor la Stadionul Dinamo, precizăm faptul că, inițial, CS Dinamo a predat către CNI amplasamentul pe care se află actualul Velodrom, pentru care a fost demarată procedura de achiziție publică și s-a semnat contractul pentru întocmirea studiului de prefezabilitate și studiului de fezabilitate”.

100 de milioane de euro pentru noul stadion Dinamo, care ar putea avea 33.000 de locuri

În prezent au fost identificate soluții în ceea ce privește construirea unui nou stadion pe o suprafață de teren mai mare, cuprinzând terenul de rugby și terenul de fotbal. În acest sens, CNI a solicitat CS Dinamo întocmirea unei noi note conceptuale și a temei de proiectare raportate la noua suprafață de teren, precum și obținerea unui nou certificat de urbanism.

După transmiterea acestei documentații, CNI va emite ordinul de începere a serviciilor de proiectare a studiului de prefezabilitate și, ulterior, a studiului de fezabilitate, în vederea avizării indicatorilor tehnico-economici. În urma discuțiilor purtate cu CS Dinamo se dorește realizarea unei arene cu o capacitate de aproximativ 33.000 de locuri, însă capacitatea finală va rezulta după întocmirea studiului de prefezabilitate și, respectiv, a studiului de fezabilitate, raportat la suprafața de teren, la indicatorii urbanistici, conform certificatului de urbanism, precum și a cerințelor impuse de I.S.U. privitoare la căile de evacuare.

Lucrările la stadionul Dinamo vor dura 18-24 de luni

Astfel, având în vedere standardele de cost, la o capacitate de aproximativ 33.000 de locuri se estimează un cost de aproximativ 90-100 milioane euro.

„Precizăm faptul că, până la execuția efectivă a lucrărilor, trebuie parcurse o serie de etape, respectiv întocmirea și aprobarea studiului de fezabilitate, emiterea unei hotărări de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, finalizarea procedurii de achiziție publică de proiectare și execuție (soluționarea eventualelor contestații), întocmirea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire. După emiterea ordinului de începere a lucrărilor de execuție, estimăm un termen de finalizare de 18-24 luni”, a declarat Adrian Cefalan, pentru Digi Sport.

Pentru acest sezon, Dinamo a închiriat Arena Națională. Cu toate acestea, „câinii” sunt nevoiți să joace în „Groapă” cât timp gazonul Arenei este înlocuit.
Stadionul Dinamo are o capacitate de 15.032 de locuri. A fost inaugurat în 1952 și renovat în 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`