Eveniment-Social

România a ocupat locul 3 la campionatul mondial de Karate Tradiţional – FOTO

Publicat: 23 nov. 2022
România a ocupat locul 3 la campionatul mondial de Karate Tradiţional - FOTO
România a ocupat locul 3 la campionatul mondial de Karate Tradiţional

În perioada 18 – 21 noiembrie, în Slovenia la Kranjska Gora a avut loc cea de a XXI – a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Tradiţional. Din cele 25 de ţări afiliate la Internaţional Tradiţional Karate Federation, România a ocupat locul 3 pe naţiuni după Brazilia şi Egipt. Pe locurile 4 şi 5 s-au clasat Italia şi Polonia.

Delegaţia României a obţinut 6 medalii de aur, 10 medalii de argint şi 10 medalii de bronz. La acest palmares au contribuit şi cluburile ieşene – Suprem Karate, Olympic Iaşi şi ENPI Iaşi, prin următorii sportivi laureaţi: Dragoş Balaiasa – Aur la fukugo, Bronz la kumite echipe, Ciubotariu Aurel – Bronz lakumite echipe, Postolache Octavian – bronz la kumite echipe, Sofronie Cristian – bronz la kogo – kumite, Anei Cătălina – un onorabil loc V la fukugo.

,,Din perspectiva mea, sunt mulţumit că tinerii sportivi Sofronie şi Anei au spart gheaţa la primele participări de nivel internațional”, a declarat managerul Clubului Olympic Iaşi, Petronel Luca.

Delegația Federației Române de Karate Tradițional a arătat că ocupă o poziție solidă în lumea karateului.

,,A fost o competiţie la care delegaţia Federaţiei Române de Karate Tradiţional a confirmat încă o dată că are un cuvânt greu de spus în lumea karateului mondial. Locul 3 pe naţiuni al României, din 25 de ţări participante, după Brazilia şi Egipt, arată că ne menţinem pe locul 1 în Europa”, a declarat managerul Clubului Sportiv ENPI Iaşi, care este şi vicepreşedinte al FRKT.

Delegaţia României a fost condusă de preşedintele FRKT – Nicolae Marandici alături de arbitri şi antrenorii de lot – Musat Cornel, Adrian Nedeloiu, Ilie Dobre, Mircea Popa Cezar Cotescu şi Constantin Adascalitei.

Sponsorii şi partenerii cluburilor ieşene: MEGA AUTO, ATI MOTORS, BLACK SQUARE şi PRIMĂRIA MUNICIPIULUI IAŞI.
Adauga un comentariu