BZI LIVE

LIVE VIDEO – România Culturală! În Studioul BZI LIVE este programată o emisiune-dialog despre patrimoniu, marele compozitor George Enescu şi documente unicat alături de pasionatul colecţionar Cezar Florea, Casa de Licitaţii Historic din Bucureşti

Publicat: 02 sept. 2021

Vineri, 3 septembrie 2021, ora 15.00, în Studioul BZI LIVE este programată o emisiune-dialog, din seria intitulata generic „România Culturală” despre patrimoniu, marele compozitor George Enescu şi documente unicat alături de pasionatul colecţionar Cezar Florea (via Skype), Casa de Licitaţii Historic din Bucureşti. Acesta urmează să organizeze o licitaţie pe 22 septembrie, cu doar câteva zile înainte de încheierea celei de-a 25-a ediţii a Festivalului „George Enescu” (28 august – 26 septembrie 2021).

În cadrul acesteia vor fi prezentate: o fila-manuscris din opera „Oedip” cu adnotări ale marelui compozitor român, dar şi o vioară care a fost primită de Enescu din partea Familiei Regale a României, fotografii cu dedicaţie sau inedite, manuscrise, corespondente şi alte documente personale. De reamintit că, anul trecut, Casa de Licitaţii Historic din Bucureşti a organizat la Iaşi licitaţia „România Regală. Mărturiile unei dinastii”, programată în colaborare cu Ateneul Naţional. A fost cea mai mare şi valoroasă de acest gen care a avut loc în Capitala Moldovei.

„Eu, deja, de peste 15 ani mă ocup de acest segment. La început am fost şi eu colecţionar iar, mai apoi am decis să fondez această casă de licitaţii. Pasiunea am preluat-o de la părinţii mei care iubeau cărţile, acasă având o colecţie impresionantă. Noi ne ocupăm doar de obiecte precum cele pe hârtie, fotografii, scrisori şi cărţi unicat. Pentru noi nu este vorba de o afacere. Ce am făcut la Iaşi a fost un veritabil proiect cultural pe care l-am organizat alături de Ateneul Naţional din Iaşi şi prietenul nostru, Andrei Apreotesei. A fost ceva organizat din suflet pentru Iaşi şi ieşeni”, arata, în Studioul BZI LIVE, Cezar Florea, Casa de Licitaţii Historic din Bucureşti.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu