Sport

România – Danemarca, momentul revanșei pentru Adrian Mutu! Cum vede selecționerul decisivul pentru calificarea la Euro U21

Publicat: 17 nov. 2020
Adrian Mutu a prefațat meciul România U21 - Danemarca U21
Adrian Mutu

Naționala de tineret a României va juca miercuri, de la 20:30, împotriva Danemarcei, meciul decisiv pentru calificarea la Euro U21 din primăvara anului viitor. La conferința de presă premergătoare jocului de la Ploiești, selecționerul Adrian Mutu și-a reamintit de un alt meci împotriva danezilor, din cariera sa de jucător. În 2003, România, cu Mutu printre marcatori, remiza cu Danemarca, 2-2, rezultat ce a redus la zero șansele obținerii unui loc de baraj pentru Euro 2004. Acum, antrenorul „tricolorilor” mici speră să obțină revanșa.

Adrian Mutu a prefațat meciul România U21 – Danemarca U21

„E un meci de calificare, l-aș compara tot cu un Danemarca – România, din 2003. L-am jucat la Copenhaga atunci, din păcate s-a terminat 2-2, am luat ultimul gol în ultimele secunde și am pierdut calificarea. Sper ca mâine să obținem calificarea la Campionatul European. M-am concentrat foarte mult pe jocul echipei noastre. știm adversarii, sunt puternici. Trebuie să jucăm aproape perfect. Nu am pregătit niciun discurs, nu o fac niciodată, sunt vorbe care-mi vin pe moment”, a declarat Adrian Mutu, la conferința de presă.

Actualul selecționer al tineretului a recunoscut, în același timp, că partida cu Danemarca reprezintă momentul cu cea mai mare miză din cariera sa de antrenor:

„Am mai jucat meci de baraj, la Voluntari, dar acum, fiind la nivel național, e meciul cu cea mai mare miză din cariera de antrenor”.

Pentru a fi sigură de prezența la Euro U21 de anul viitor, România trebuie să învingă Danemarca, formație deja calificată, de pe primul loc al grupei.
La turneul final din primăvara lui 2021, vor participa țările gazdă, Ungaria și Slovenia, cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci locuri doi.

Adauga un comentariu