Sport

România naturalizează un francez pentru Jocurile Olimpice!

Publicat: 30 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România naturalizează un francez pentru Jocurile Olimpice

Felix Duchampt, în vârstă de 30 de ani, va fi naturalizat pentru a putea reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura între 24 iulie și 9 august 2020.

Francezul va concura pentru țara noastră la proba de triatlon.

„Felix Duchampt este un sportiv francez în curs de naturalizare. Suntem încântați de el. Practic, într-un timp foarte scurt a devenit mai român decât românii. Ne-a surprins că știe deja foarte bine Imnul României și e foarte mândru să reprezinte țara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Însă visul lui cel mare este să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Paris, el fiind parizian. Își dorește enorm de mult să concureze pentru România la Jocurile Olimpice în fața părinților, a familiei, prietenilor și cunoscuților săi”, a spus Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon (FRTRI).

Președintele FRTRI a explicat că, în momentul de față, Felix Duchampt mai trebuie doar să depună jurământul pentru a fi cețățean român cu drepturi depline.

„El a concurat anul acesta sub steag internațional până s-a rezolvat cu actele de naturalizare, iar prima competiție în care a reprezentat România a fost Cupa Mondială din Argentina (din 16 noiembrie), unde a obținut medalia de bronz. În momentul de față totul este în regulă, dar, pentru a deveni oficial cetățean român, mai este nevoie să depună jurământul. Să vedem acum exact când se va programa acest eveniment”, a afirmat Vlad Stoica.

Adauga un comentariu