Sport

România – Rusia! S-a decis programul partidelor de la Cluj! Iată ce spun tricolorele

Publicat: 07 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România - Rusia S-a decis programul partidelor de la Cluj Iată ce spun tricolorele

Gabriela Ruse (166 WTA) și Ekaterina Alexandrova (28 WTA) vor deschide confruntarea din Fed Cup dintre România și Rusia, de la Cluj-Napoca, potrivit tragerii la sorți a duelurilor din play-off-ul competiției. Prima rachetă a României, Ana Bogdan (90 WTA), va juca împotriva Veronikăi Kudermetova (38 WTA), în a doua confruntare de la Cluj.
Prima partidă a zilei de sâmbătă va fi de la ora 14:00, între Ana Bogdan și Ekaterina Alexandrova. Meciul va fi urmat de confruntarea dintre Gabriela Ruse și Veronika Kudermetova, urmând ca duelul să se încheie cu partida de dublu, dintre perechile Irina Bara/ Raluca Olaru și Anna Blinkova/ Anna Kalinskaia. Toate partidele vor fi transmise în direct de Digi Sport 1.

Fed Cup, România – Rusia – program

Vineri
16:00: Gabriela Ruse -Ekaterina Alexandrova
18:00: Ana Bogdan- Veronika Kudermetova

Sâmbătă
14:00: Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova
16:00: Gabriela Ruse – Veronika Kudermetova
18:00: Irina Bara/ Raluca Olaru- Anna Blinkova/ Anna Kalinskaia

Câștigătoarea duelului România – Rusia se va califica în turneul final al Fed Cup, care va avea loc în perioada 14-19 aprilie, la Budapesta, și la care vor participa 12 echipe. Fed Cup se dispută în premieră în acest an într-un nou format.

Ce spun tricolorele?

Ana Bogdan mizează pe determinarea și spiritul de luptă al „tricorelor” în duelul dintre România și Rusia, din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup.

„Atuurile noastre în acest meci sunt determinarea și spiritul de luptă. Cred că aceste lucruri ne reprezintă, pentru că de fiecare dată când intrăm pe teren luptăm până la final. Vom lupta cu tot sufletul, mai ales aici, că ne reprezentăm țara. E clar că și eu am emoții, ca toate celelalte fete.

Sunt emoții constructive și cumva mi-am dorit ca acest moment să vină (n.r.- să fie liderul României). Iată că s-a și întâmplat. A venit cumva pe neașteptate. Pentru că nu mă așteptam să fiu și liderul echipei și să joc și prima oară la simplu în Fed Cup.

Mă bucur foarte mult că fetele au fost foarte unite în această săptămână. Am glumit, am râs, ne-am antrenat foarte bine, am stat mult timp împreună și cred eu că de aici vom pleca cu amintiri foarte frumoase. Și cu un rezultat bun, normal, pentru că de asta suntem aici, ca să luptăm și să câștigăm”, a afirmat Ana Bogdan.

„Suprafața de joc este un hard mediu. Nu este nici foarte lentă, dar nici foarte rapidă. Noi ne-am acomodat, ne-am simțit bine pe această suprafață chiar din a doua zi. Și cu fiecare zi care a trecut ne-am simțit din ce în ce mai bine.

Suntem foarte OK. Acum cel mai important lucru e să fim foarte unite. Iar energia pe care o simțim sper să ne urce pe culmi înalte”, a adăugat cea mai bine clasată jucătoare a României în clasamentul mondial.

Gabriela Ruse va deschide confruntarea contra Rusiei

Gabriela Ruse e convinsă că România poate produce surpriza în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

„Mă așteptam să încep eu prima, așa se întâmplă de obicei. Chiar le-am spus fetelor asta, eram 100% că voi deschide întâlnirea cu Rusia. Mă bucur foarte mult să fiu aici, mă simt foarte bine și sper să aduc victoria și totodată punctul pentru România în meciul de mâine.

Pregătirea unui meci de Fed Cup este un pic diferită, însă Ana (n.r.- Ana Bogdan) a jucat împotriva Ekaterinei Alexandrova și mi-a dat câteva sfaturi. Sper să joc cât de bine se poate, să facem o treabă bună, și să producem o surpriză acasă. Presiune nu pot să spun că am pentru că pe hârtie Rusia este favorită. Mă așteptam să joc prima și pot să spun că personal este mai bine așa, pentru că emoțiile imnului mă vor determina mai mult”, a afirmat Ruse.

Irina Bara e sigură că va face o echipă de dublu bună cu Raluca Olaru.

„Nu am mai jucat niciodată dublu cu Raluca, dar ne-am pregătit foarte bine săptămâna asta, am făcut multe antrenamente și eu cred că suntem pe drumul cel bun”, a spus Irina Bara.

Raluca Olaru, cea mai experimentată jucătoare a României în întâlnirea cu Rusia, a afirmat:

„Legat de tactica fetelor care joacă la simplu, ele o au deja pregătită. Eu o să fiu alături de ele, așa cum am fost toată săptămâna. Voi fi în lojă, bineînțeles, și voi trăi intens toate meciurile și în orice moment voi fi alături de ele, indiferent de ceea ce se va întâmpla”.

Chiar dacă nu va juca, Jaqueline Cristian a declarat că va fi alături de colegele sale în fiecare moment al întâlnirii de la Cluj-Napoca.

„Sunt foarte fericită că mă aflu aici, mă bucur 100% de moment. Îmi place foarte mult echipa, suntem foarte unite, comunicăm foarte ușor una cu cealaltă și de abia aștept să le susțin pe fete. Voi fi alături de ele în fiecare moment”, a precizat românca.

Adauga un comentariu