National

România se află sub Cod Galben de ceață. Anunțul meteorologilor

Publicat: 27 oct. 2020
Cod Galben de ceață în România

Jumătate din țara noastră a fost acoperită de ceață în această dimineață. Municipiul București și alte Mai mult de jumătate din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti, se află marţi dimineaţa sub Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă, conform avertizărilor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, până la ora 11:00, în zona joasă a judeţului Vâlcea se va semnala ceaţă, fenomen care determină scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. De asemenea, până la ora 10:00, ceaţa va persista în localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Constanţa, Tulcea, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita şi Sibiu.

Până la ora 9:00 se află sub Cod galben de ceaţă judeţele Satu Mare şi Cluj, inclusiv Capitala, iar până la ora 8:00, zone din judeţele Gorj, Olt, Dolj, Botoşani, Suceava, Galaţi, Bacău, Neamţ, Iaşi şi Vaslui.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Prognoza meteo în Iași. Temperaturi constante spre mijlocul săptămânii în municipiu

Mâine, 28 octombrie 2020, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 12 grade Celsius și o maximă de 19 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros, vântul va sufla slab până la moderat. Șansele de precipitații vor fi ceva mai scăzute față de zilele precedente. Spre seară, vântul va sufla slab până la moderat, umiditatea aerului va fi ridicată, în timp ce șansele de precipitații se vor menține scăzute în Iași.

Conform ANM, prognoza meteo pentru municipiul Iași prevede o vreme în general închisă în această perioadă. Miercuri, 28 octombrie 2020, ieșenii vor avea parte în continuare de o vreme închisă. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de 11 grade Celsius și o maximă de 17 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi ușor mai ridicate față de zilele precedente. Vântul va sufla moderat spre seară, în timp ce umiditatea aerului se va menține ridicată.
Joi, 29 octombrie 2020, în municipiul Iași vremea va fi la fel de închisă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 11 grade Celsius și o maximă de 17 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute față de zilele precedente, conform meteorologilor ANM.

Sfârșit de octombrie 2020 cu temperaturi scăzute. Iată anunțul ANM pentru ieșeni

Vineri, 30 octombrie 2020, la Iași vremea va fi rece, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 10 grade Celsius și o maximă de 13 grade Celsius. Pot apărea precipitații, șansele fiind destul de mari. Vântul va sufla moderat, în timp ce umiditatea aerului va fi ridicată. Vântul va continua să sufle moderat și spre seară, în timp ce șansele de precipitații se vor menține ridicate. Prognoza meteo în Iași indică în continuare valori scăzute în termometre.
Sâmbătă, 31 octombrie, ieșenii vor avea parte de o vreme închisă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 9 grade Celsius și o maximă de 14 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de ridicate. Spre seară pot apărea averse izolate, în timp ce vântul va continua să sufle slab până la moderat.

Duminică, 1 noiembrie 2020, vremea în Iași va fi în general închisă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 9 grade Celsius și o maximă de 16 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute față de zilele precedente.

Adauga un comentariu