Sport

România și Rusia și-au anunțat loturile pentru duelul din Fed Cup

Publicat: 29 ian. 2020

Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu nu vor face parte din echipa României pentru întâlnirea cu Rusia din Grupa Mondială a Fed Cup. Cea mai bine clasată în ierarhia mondială de simplu din lotul „tricolorelor” este Ana Bogdan. România nu se va putea baza pe șase dintre primele șapte jucătoare, în ceea ce privește clasamentul WTA.
Bogdan (98 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (183 WTA), Raluca Olaru (48 WTA la dublu) și Jaqueline Cristian (209 WTA) au fost convocate de căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, pentru partida cu Rusia, de la Cluj-Napoca.

Bara, Ruse și Cristian au fost nominalizate în premieră în lotul de Fed Cup al României.
Segărceanu a declarat că înțelege dorința celor mai bune jucătoare române de a se menaja și de a-și urmări propriile interese.

„O să fie un meci foarte greu și din păcate nu am putut să aducem la lot cele mai bune jucătoare. Pentru mine este o dezamăgire că nu avem cea mai bună echipă, dar trebuie să înțelegem că tenisul este în primul rând un sport individual, iar jucătoarele trebuie să-și vadă de propriile interese, să-și vadă de carieră și să se menajeze”, a spus căpitanul-nejucător.

„Pe de altă parte, avem acum un schimb de generații, pe care poate că îl făceam peste câțiva ani, și mă bucur că o să putem testa o echipă mai tânără, cu jucătoare care au deja experiență internațională și este momentul să arate ce pot la echipa națională”, a adăugat Florin Segărceanu.

Rusia are două jucătoare din top 30 WTA contra României

Și căpitanul-nejucător al Rusiei, Igor Andreev, a anunțat pe cine se va baza contra României.

Lotul Rusiei este format din Ekaterina Alexandrova (28 WTA), Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA), Veronika Kudermetova (40 WTA, 28 WTA la dublu), Svetlana Kuznetsova (53 WTA) și Anna Kalinskaya (109 WTA, 79 WTA la dublu).

Simona Halep (3 WTA) a anunțat încă din în luna decembrie că nu va juca în Fed Cup deoarece se concentrează pe participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Irina Begu (nr. 77 WTA) și Monica Niculescu (nr. 129 WTA) au declarat că doresc să se menajeze pentru a putea urca în clasament și a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România înfruntă pe 7 și 8 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, selecționata Rusiei, în Grupa Mondială a Fed Cup. Meciul contează pentru calificarea la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie.

România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, și în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.
România – Rusia va fi în direct la Digi Sport 1 vineri, 7 februarie, de la ora 16:00, și sâmbătă, 8 februarie, de la ora 14:00.loading...

Adauga un comentariu