Actualitate

România, sub coduri portocalii și galbene de ploi abundente. ANM anunţă prognoza meteo

Publicat: 03 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România sub coduri portocalii și galbene de ploi abundente. ANM anunţă prognoza meteo
România se află sub coduri portocalii și galbene de ploi abundente, valabile pentru mare parte din țară

România se află sub coduri portocalii și galbene de ploi abundente, valabile pentru mare parte din țară. La ce să ne așteptăm în perioada următoare.

Meteorologii au prelungit codul galben de caniculă până marți 5 iulie, iar de mâine mai multe zone din țară se vor afla sub cod portocaliu de caniculă.

„În aceste zile ne aflăm sub influența unei mase de aer cald, o masă de aer tropical.

De aceea, pe lângă temperaturile extrem de ridicate, avem parte și de un potențial de instabilitate ridicat și, așa cum s-a întâmplat și în ultimele 2 zile din a 2-a parte a zilei practic, de la această oră intră în vigoare un cod galben și un cod portocaliu ce vizează instabilitatea atmosferică accentuată.

Zonele montane sunt vizate de un cod portocaliu, plus partea de nord-vest a Olteniei, unde ne așteptăm la ploi torențiale în zone restrânse.

Vor fi cantități de 40-60 de litri pe metru pătrat, iar la începutul săptămânii viitoare ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice din nou în partea de vest, nord-vest, temperaturii undeva spre 37 posibil 38 de grade.

Începând cu după-amiaza zilei de marți dinspre Europa Centrală avansează o masă de aer mai rece și atunci instabilitatea devine pronunțată începând de marți după-amiază.

Marți seara pe jumătatea de vest a țării şi începând cu ziua miercuri această instabilitate se va generaliza încet-încet la scara întregii țări și vremea se va răci”, a explicat Mihai Huştiu, meteorolog ANM.

Adauga un comentariu