Sport

România va înfrunta Italia în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup

Publicat: 12 feb. 2020

România și-a aflat adversara din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup. „Tricolorele” vor lupta cu Italia, pe teren propriu, în meciul de care depinde rămânerea în prima divizie a competiției. Duelurile dintre România și Italia vor avea loc pe 17 și 18 aprilie.
România a fost învinsă în weekend la Cluj-Napoca, de Rusia, cu 3-2, în meciul pentru calificarea la turneul final al competiției, însă în echipa noastră nu au evoluat cele mai bune jucătoare din ierarhia WTA – Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu.
Echipa a fost compusă din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) și Jaqueline Cristian (198 WTA).

România, cap de serie la tragerea la sorți

România, semifinalistă anul trecut, a fost cap de serie la tragerea la sorți.
Italia (Jasmine Paolini, Camila Giorgi, Giulia Gatto-Monticone, Martina Trevisan, Elisabetta Cocciaretto, căpitan nejucător Tathiana Garbin) a câștigat grupa B din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, după 3-0 cu Austria, 2-1 cu Estonia și 3-0 cu Grecia.
Cele două echipe s-au înfruntat până acum de trei ori. Italia conduce cu 2-1 în meciurile directe.

Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari

Italia se impunea în 1975, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franța), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre.
Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obținute de Virginia Ruzici și de perechea Ruzici/Simionescu.
Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecșor obținea singura victorie a echipei noastre.
Italia are două jucătoare în top 100 WTA, Jasmine Paolini pe 94 și Camila Giorgi pe 100. Celelalte componente ale echipei sunt Giulia Gatto-Monticone – 149, Martina Trevisan – 152 și Elisabetta Cocciaretto – 154.

Tot în play-off mai sunt programate șapte partide:

Polonia – Brazilia
Mexic – Marea Britanie
Serbia – Canada
Letonia – o națiune din Asia/Oceania
Japonia – Ucraina
Argentina v Kazahstan
Olanda – o națiune din Asia/Oceaniloading...

Adauga un comentariu