Actualitate

România vs. Bulgaria. Care e cea mai ieftină destinație de vacanță?

Publicat: 19 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România vs. Bulgaria. Care e cea mai ieftină destinație de vacanță
Românii au intrat pe ultima sută de metri înainte de sărbătorile de iarnă, iar ofertele de cazare sunt tot mai tentante la vecinii bulgari

Românii au intrat pe ultima sută de metri înainte de sărbătorile de iarnă, iar ofertele de cazare sunt tot mai tentante la vecinii bulgari. Iată care este cea mai ieftină destinație de vacanță.

Bulgaria vine cu oferte tentante pentru românii care vor să scape de aglomerația de pe Valea Prahovei, dar și pentru cei care vor să mai schimbe peisajul. Stațiunile montane de la bulgari sunt foarte căutate de români în această perioadă:

„De exemplu, în Bansko sau în Borovets, acolo unde merg românii în Bulgaria, un sejur de trei nopți, în perioada Crăciunului, costă aproximativ 220 de euro pentru două persoane și poate ajunge până la maximum 500 de euro, caz în care beneficiază de cine în seara de Crăciun sau în noaptea de Revelion, servicii exclusivite la SPA.

În timp ce în România, spre exemplu, pentru un sejur în aceeași perioadă, în Poiana Brașov, se plătește și până la 2.000 de euro, cât o vacanță în Dubai”, a transmis Cătălina Buzoianu.

Ministrul Turismului, anunț important despre voucherele de vacanță

Cât despre tichetele de vacanță, suma unui voucher rămâne neschimbată, adică  1.450 de lei și vor fi prelungite pentru o perioadă de 5 ani.  Ministrul Constantin Daniel Cadariu speră că acestea vor fi pe suport magnetic, adică pe card:

„Are lucruri mai noi față de trecut: faptul că aceste vouchere vor fi prelungite pentru o perioadă 5 ani, din 2022 până la finalul anului 2026. Este o primă veste bună, atât pentru salariați (…), cât și pentru agenții economici din domeniul turismului, care vor știi cum să-și facă planul de afaceri”, a spus Cadariu.

Ministrul Turismului nu știe cât costă o ciorbă în Poiana Brașov

Constantin Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a răspuns în exclusivitate pentru Antena 3 unor întrebări referitoare la cheltuielile din stațiunile montane din România. Întrebat dacă știe cât costă o ciorbă în Poiana Brașov, ministrul a spus că nu a mai fost de mult în Poiana Brașov, dar își imaginează că este scump: 

”Nu am mai fost în Poiana Brașov de ani de zile. Nu ştiu, îmi închipui că poate fi destul de scumpă. Nu prea mănânc la restaurant. Mai curând acasă sau pe drum în maşină”, a spus Constantin Daniel Cadariu.

Adauga un comentariu