National

Românii care aruncă ilegal gunoaiele ar putea fi condamnaţi la închisoare, anunță Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu

Publicat: 29 iun. 2021
gunoaie aruncate întrre blocuri
Octavian Berceanu anunță că românii care aruncă gunoaie ar putea face închisoare

Un proiect legislativ care se află în acest moment prevede în Parlament prevede sancţiuni drastice pentru românii care aruncă gunoaiele ilegal. Conform şefului Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, românii care aruncă ilegal gunoaiele ar putea fi pedepsiţi la închisoare.

Octavian Berceanu dă asigurări că proiectul de lege nu vizează persoanele care aruncă sau ard paie, crezi în curte ci vizează mafia gunoaielor, crima organizată. Aceste organizaţii produc multă poluare și sunt foarte bine coordonate, susţine acelaşi şef al Gărzii de Mediu.

Românii care aruncă ilegal gunoaiele se confruntă cu închisoarea, susţine Octavian Berceanu

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, susține că românii care ard gunoaie în mod ilegal ar putea să fie condamnați la închisoare. Este vorba de un proiect legislativ aflat în Parlament. Berceanu atrage atenția că nu e vorba de omul de rând, care mai arde o creangă sau paie în curte, ci de crima organizată, care produce extrem de multă poluare și este bine coordonată.

„Azi am descoperit alte două locații în care primarii astupă gunoaiele. Cei mai prezenți în teren sunt oamenii. Ceea ce se întâmplă acum nu s-a întâmplat de 20 de ani. Oamenii nu mai au o atitudine pasivă. Populația nu mai acceptă astfel de depozitări. Primim mii de sesizări.

E relativ ușor să combați arderile ilegale, cum e la Sintești, dar e greu să monitorizezi arderile din instalații. Acolo sunt niște locații în care se ard și au potențial de îmbolnăvire a populației.

În proiectul legislativ propus se menționează de închisoare de până la trei ani.

Nu vorbim de oameni care au ars ramuri din curte. Ci de crima organizată”, a spus Octavian Berceanu, la postul Digi24.

Octavian Berceanu a intervenit în războiul gunoaielor din Sectorul 1

În urmă cu câteva săptămâni, Octavian Berceanu, a intervenit în războiul gunoaielor din Sectorul 1. Acesta a afirmat faptul că locuitorii sectorului se confruntă cu un dezastru sanitar după ce Clotilde Armand, primărița USR-istă a sectorului a început un război cu operatorul de salubitrate

Miroase. Ploaia a îmbibat deşeurile astea cu apă şi acum apa se evaporă. Miroase groaznic. Mai mult, se scurge lichid din aceste deşeuri, partea aceea de fermentaţie, de levigat, din ce în ce mai consistentă. Din experienţa practică, ce ne-a salvat pe noi, cetăţenii, sunt temperaturile care sunt neobişnuit de scăzute în această perioadă. Altfel, dacă am fi avut temperaturi de 29-32 de grade, era un disconfort puternic, pronunţat. susţinea Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu.

Octavian Berceanu a intervenit şi în legătură cu prăbuşirea unuia dintre turnurile Ocolașului Mare din Munţii Ceahlău

Octavian Berceanu a intervenit şi în legătură cu tragedia naturală din Munţii Ceahlău. În urmă cu câteva săptămâni, unul dintre turnuri ale Ocașului Mare s-a prăbușit. Altfel spus, acesta a afirmat că a demarat o verificare a tuturor obiectivelor turistice naţionale pentru a vedea starea în care se află acestea:

„Să anticipăm şi efectul antropic al activităţilor umane, dar şi al schimbărilor climatice asupra acestor monumente.(…) Pe lângă riscurile date de nişte posibile accidente, poate sunt nişte riscuri pe care le putem evita în acest context. Ce înseamnă schimbări climatice? Înseamnă şi ploi torenţiale şi viituri”, a declarat Octavian Berceanu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu.

Adauga un comentariu