National

Românii pot călători fără viză în Mongolia timp de maxim 30 de zile, anunță Ministerul Afacerilor Externe

Publicat: 10 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Românii pot călători fără viză în Mongolia timp de maxim 30 de zile anunță Ministerul Afacerilor Externe
Românii pot călătorii fără viză în Mongolia timp de maxim 30 de zile, anunță Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că românii vor putea călători fără viză în Mongolia timp de maxim 30 de zile. Anul trecut, ministrul Lucian Bode a afirmat că există un plan prin care România ar putea intra în galeria țărilor care nu au nevoie de viză pentru a intra în SUA.

În aces sens, Ministerul Afacerilor Externe a salutat decizia autorităţilor din Mongolia care au decis liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii români, cu paşapoarte simple.

Românii pot călători fără viză în Mongolia timp de maxim 30 de zile

Din 2023, România se afla, pe lângă cele 33 de state din Uniunea Europeană, dar şi din alte regiuni, pe lista statelor ai căror cetăţeni sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii vizei pentru a călători în scop turistic în acest stat.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a subliniat faptul că românii vor putea călători fără viză 30 de zile, în conformitate de datele comunicate public de către autorităţile din Mongolia.

Reprezentarea diplomatică a României în Mongolia este asigurată de Ambasada României la Beijing.

MAE recomanda românilor care vor să călătorească în Mongolia să verifice secţiunea Condiţii de călătorie de pe pagina de internet a MAE (http://www.mae.ro/travel-conditions), unde sunt disponibile informaţii detaliate cu privire la regimul de călătorie în străinătate al cetăţenilor români.

Plan pentru ca românii să poată călători în SUA fără viză din anul 2024

Anul trecut, în 2022, Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că are un plan prin care România poate atinge în 2-3 ani ținta de 3% cereri de viză pentru SUA respinse.

„O chestiune care mi s-a părut și mie, și oficialului american în neregulă. Cererile care nu sunt duse până la capăt se contabilizează la procentul de refuz, ceea ce nu cred că este în regulă. Avem cetățeni cu dublă cetățenie, care aleg să depună cererea în România, chiar dacă au cetățenia Moldovei, Italiei, Spaniei” a declarat Lucian Bode.

Totodată, ministrul Bode a declarat că România trebuie să se încadreze în procentul de 3% în următorii ani, pentru că începând cu 2024 să intre în galeria țărilor care nu au nevoie de viză pentru a intra în SUA.

„Va trebui să venim cu acest plan și să informăm românii, să ne încadrăm în acest procent de 3% în următorii 2, 3 ani de zile și să putem să avem certitudinea că din 2024 intrăm în această galerie a celor 40 de țări a căror cetățeni nu mai au nevoie de viză pentru a intra în SUA. Acesta este planul, eu o să-l prezint ministrului afacerilor externe”, a declarat Lucian Bode.

În altă ordine de idei, vă reamintim faptul că autoritățile chineze au suspendat eliberarea de vize de scurtă şedere pentru cetăţenii sud-coreeni

Ambasada a subliniat faptul că măsura va fi „ajustată în funcţie de suprimarea de către Seul a restricţiilor de intrare discriminatorii faţă de China”.

În decembrie 2022, Seulul a impus o serie de restricţii sanitare pentru călătorii venind din China continentală, mai ales restricţii în materie de vize, de zboruri şi obligaţia de a prezenta teste de depistare a COVID-19, invocând o recrudescenţă a cazurilor în China.

Aşadar, reiterăm faptul că românii pot călători fără viză în Mongolia timp de maxim 30 de zile, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Adauga un comentariu