National

Românii pot face grătar de 1 mai, însă în anumite condiții. Iată care sunt acestea

Publicat: 30 apr. 2020

Vești bune pentru toți românii! Deși ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, iar restricțiile impuse de autorități ne limitează acțiunile de 1 mai, încă mai poți face grătar. Iată în ce condiții!

Polițiștii, jandarmii și militarii, în alertă de 1 mai

De 1 mai, peste 15.000 de angajați MAI, Mapn și ai Jandarmeriei vor veghea pentru siguranța cetățenilor și pentru respectarea restricțiilor convenite pentru 1 mai de către autorități. Aceștia vor petrece 1 mai muncitoresc în misiune, pentru a-i opri pe cei care vor să încalce regulile stabilite pentru această zi.

Ministrul de Interne a anunțat că va suplimenta numărul forțelor de ordine și va plasa elicoptere pentru a supraveghea drumurile. “Trebuie să înțelegem că aceste zile pot fi un moment cheie în lupta cu epidemia de coronavirus”, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

E liber la grătar, dar… în curtea proprie

Totuși, românii nu ar trebui să se priveze de orice plăcere ori activitate festivă de 1 mai. Chiar dacă petrecerile la malul mării și adunările numeroase la grătare sunt interzise, nu înseamnă că nu mai poți savura un grătar.

Autoritățile spun că poți face în continuare grătar, atâta vreme cât o faci în propria curte, iar la petrecere participă doar cei care locuiesc în aceeași gospodărie.

Totuși, trebuie știut că autoritățile vor supraveghea zonele unde sunt amplasate grătarele publice și vor sancționa pe cei care le folosesc. În continuare, sunt interzise picnicul și adunările de oameni.

Nelu Tătaru spune că tocmai 1 mai este un pericol major de răspândire a coronavirusului și face apel la români pentru responsabilitate. Nelu Tătaru: ″Încă nu suntem sus pe pantă, să aşteptăm un pic să vedem care este valoarea maximă, evoluatia ca şi decese şi după să vedem dacă ne putem gândi şi la o vacanţă. Deocamdată nu. În alte ţări, măsurile sunt şi mai dure. În Turcia, de pildă, de 1 mai autorităţile au interzis circulaţia în condiţiile în care, de ziua muncii, se organizau manifestaţii de amploare.”

Comentarii
  • La Harlau singurul loc unde se poate face gratar este in cimitir ,acolo politia si jandarmeria va pazeste sa nu patiti nimic .
    Fain e ca plata o faceti la iesire ,nu la intrare cum se face de obicei .

  • Poate ca cimitirul nu e chiar sigur ca acolo vine militia si te bate cu pulanul ,haide-ti sa incercam pe la padure sau pe la marginea unei liziere cum e la Ciric ca acolo armata vine iar ostasii sunt flaminzi iar cu un paharel de vin si un mic le cumparam vigilenta .

Adauga un comentariu