Local

Romeo Vatră: „Maricel Popa, afaceristul care alungă investitorii din județ“ (P)

Publicat: 27 aug. 2020
Romeo Vatră, liderul de grup al consilierilor județeni PNL Iași
Romeo Vatră, liderul de grup al consilierilor județeni PNL Iași

„Atragerea investițiilor private în județ reprezintă cheia spre dezvoltarea economică și creșterea calității vieții. Ce s-a făcut în ultimii ani la Consiliul Județean pentru a aduce investitori, pentru a crește atractivitatea Iașului în fața potențialilor investitori sau pentru a susține mediul de afaceri local? Nimic concret.

S-a încheiat un protocol de colaborare între Consiliul Județean și Camera de Comerț care a ramas la stadiul de hartie semnata și aprobata de consilieri. Nu a existat niciun rezultat concret, niciun proiect derulat în parteneriat de cele două instituții.

S-a obținut titlul de parc industrial pentru Parcul Industrial de la Lețcani. Au scos la concesiune un teren în garla doar pentru ca Maricel Popa să-i sufle investitorul comunei Miroslava,  firma turcă Dogu Press, pe care a anunțat-o că fiind primul investitor din parcul de la Lețcani. Nu s-a prezentat nimeni la licitația de concesionare, iar parcul industrial a fost lăsat în paragină de PSD. Explicația groparului Popa a fost ca a murit patronul.

A fost nevoie de presiunea consilierilor judeteni PNL, care au protestat părăsind sala de ședință, pentru a forța PSD să renunțe la sabotarea acestui obiectiv.

Complexul Expozițional Moldova, un mastodont de 9 milioane euro, inundat timp de 8 ani, o mica Venetie la marginea orașului, se află acum în aceeaşi stare, când ar fi trebuit sa devină centrul expozițional al regiunii de Nord Est.

S-a încheiat un protocol inițial de asociere cu Miroslava pentru a susține finalizarea celor două parcuri industriale ale Consiliului Local Miroslava. De un an de zile nu s-a intamplat nimic.

Am propus și s-a aprobat construirea parcului industrial de la Holboca  dar au trecut doi ani și iarăși nu s-a mai făcut niciun pas. Parcul industrial de la Pașcani, proiect propus de PNL, a rămas blocat în corespondența dintre cele două administrații publice.

Acțiunile civice  pro autostradă au fost ignorate de către Maricel Popa, iar autostrada a fost îngropată prin grija PSD prin acele parteneriate public-privat, găselniță menită să tergiverseze A8, Iaşi – Tg Mures, în favoarea autostrăzii A13, Bacău – Brașov.

A fost finalizat TransAgropolis, menit a sprijini micii fermieri, în incinta căruia acum a amplasat spitalul mobil. Acest obiectiv aflat în agonie, de acum încolo este îngropat definitiv cu spitalul langa el.

Marii fermieri ai Iașului au încercat să pună bazele unui cluster în domeniul agriculturii, proiect ingropat de către Consiliul Județean.

După patru ani, nici acum nu avem un proiect al zonei cargo la aeroport. PSD și-a plantat oamenii la conducerea aeroportului, iar rezultatele se văd prin faptul că celelalte aeroporturi din Bacău și Suceava ne-au luat-o înainte și din prisma investițiilor și din cea a atragerii de curse noi.

Cum sa ne dezvoltăm cand mentalitatea lui Maricel Popa, marele om de afaceri care a falimentat un număr record de firme,  este dezvăluită chiar  de propria declarație, prin care a afirmat că nu avem nevoie de investiții, deoarece nu mai avem forța de muncă disponibilă. O declarație iresponsabilă din parte unui președinte al unui Consiliu Județean.

Dragi ieșeni, aceste lucruri poate nu le știați, dar dacă vă uitați pe fluturasul de salarii și vă întrebați de ce nu aveți un salariu mai mare, o bună parte din răspuns îl constituie și cauzele enumerate mai sus“.

Romeo Vatră

Lider de grup al consilierilor județeni ai PNL Iași

Adauga un comentariu