Eveniment-Social

Romfilatelia aniversează împlinirea unui secol de la înființarea Ateneului Național din Iași

Publicat: 28 apr. 2020

Romfilatelia s-a alăturat Primăriei Municipiului Iași pentru aniversarea împlinirii unui secol de la înființarea Ateneului Național din Iași. Asta prin realizarea unui întreg poștal

Romfilatelia s-a alăturat Primăriei Municipiului Iași pentru aniversarea împlinirii unui secol de la înființarea Ateneului Național din Iași. Asta prin realizarea unui întreg poștal. În anul 1920, s-a inaugurat clădirea Ateneului, fiind prima instituție de cultură fondată după Primul Război Mondial. Încă de la înființare, Ateneul avea să devină un centru cultural la care intelectualitatea ieșeană se raporta.
În ultimii ani, instituția a oferit publicului numeroase evenimente și manifestări cultural-artistice: spectacole de teatru, expoziții de fotografie, proiecții de film, conferințe, seminarii, concerte cu artiști consacrați. Au fost și manifestări culturale de amploare, întâlniri cu scriitori, dezbateri culturale, festivaluri și turnee în toată țara. În acest context, marca poștală dedicată Ateneului ieșean va rămâne mesager universal al diplomației culturale. Asta printr-o argumentare care o definește ca o îmbinare între cultură, istorie, literatură și tot ce înseamnă reprezentativitatea țării. Toate acestea fiind parte a unui mesaj de comunicare eficiență în spațiul cultural public. Romfilatelia rămâne, și în acest mod, fidelă misiunii sale de promotor al culturii și al valorilor naționale prin intermediul mărcilor poștale.

Adauga un comentariu