Actualitate

Rona Hartner a murit! Vestea tristă a fost dată de sora ei, Rinda Hartner

Publicat: 23 nov. 2023
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Rona Hartner a murit Vestea tristă a fost dată de sora ei Rinda Hartner
Celebra Rona Hartner s-a stins din viață

Vestea momentului în showbiz! Celebra Rona Hartner s-a stins din viață în urmă cu puțin timp! Artista și-a trăit ultimele momente alături de familie, iar anunțul trist a fost făcut de sora ei, Rinda Hartner!

Sora Ronei Hartner a transmis, în cursul zilei de ieri, un mesaj sfâșietor pe pagina de Facebook a artistei. Se pare că Rona nu se simte foarte bine, iar sora sa anunță ce se întâmplă cu artista.

„Bună seara la toată lumea. Sunt Rinda sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimile clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei.  Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”, este mesajul postat de sora Ronei partener, în urmă cu câteva ore, pe pagina artistei de Facebook.

Cu toate acestea, faimoasa actriță a păstrat speranța până în ultimul moment că se va recupera complet. După câteva luni, Rona a afirmat că este un exemplu viu al unui miracol, deoarece a reușit să învingă cancerul pentru a doua oară. Din păcate, miercuri, 22 noiembrie, sora actriței a comunicat că starea ei este critică și se apropie de sfârșit.

Rona Hartner s-a implicat și în alte domenii precum dansul și cântatul vocal și la instrumente

Cine a fost Rona Hartner

Rona Hartner s-a născut în București la 9 martie 1973 și a fost o actriță și muziciană română de origine germană și etnie rromă. Părinții ei sunt un inginer proiectant și o economistă, având o soră și un frate. A urmat școala germană din București, „Institutul Herman Oberth”, între 1979 și 1991. Între 1991 și 1992, a studiat la Școala de Muzică „Titu Maiurescu” din București, iar în 1992 a început cursurile la Academia de Teatru și Film din București.

În 1996, Rona Hartner a întâlnit regizorul francez Tony Gatlif, care căuta o actriță pentru filmul „Gadjo Dilo – Străinul nebun”, filmat în România. Ea a primit rolul principal și a interpretat melodiile din film, contribuind la câștigarea mai multor premii, inclusiv cel pentru cea mai bună actriță și Leopardul de bronz la Festivalul Internațional de Film Locarno.

Pe lângă cariera sa în actorie, Rona Hartner s-a implicat și în alte domenii precum dansul și cântatul vocal și la instrumente (chitară, saxofon și pian). A fost poliglotă, vorbind 7 limbi: română, germană, engleză, franceză, spaniolă, italiană și rromani.

A jucat în coproducția România-Franța „Asfalt Tangou” (1996), regizată de Nae Caranfil, și în același an a fost distribuită în filmul „Gadjo Dilo”, regizat de Tony Gatlif, pentru care a primit 7 premii la categoria „Cea mai bună actriță”. În timpul acestor evenimente, a fost implicată și într-un scandal în țară.

Ulterior, în 1997, s-a mutat în Franța și a jucat în thriller-ul „Nekro”, regizat de Nicolas Masson. A revenit periodic în țară pentru a juca în filme precum „Dublu extaz” (1998), regizat de Iulian Mihu, și „Vive la mariée… et la libération du Kurdistan” (1998). Alte producții includ „Doggy Bag” (1999), comedia „Je suis né d’une cigogne” (1999), „Cours toujours” (1999), „Sauve-moi” (2000), „Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001), „Mischka” (2002), „Le Temps du loup” (2003), „Le divorce” (2003), „Maria” (2003), „Visions of Europe” (2004), „Housewarming” (2005), „Madame Irma” (2006), „Un flic” (2007) – serial TV, și „Baďnes” (2008).

Rona Hartner s-a căsătorit cu actorul și dansatorul argentinian Rocco Sedano, cu care a avut o fiică, dar au divorțat în 2008. Pe lângă cariera sa în film și teatru, Rona Hartner a fost o cântăreață talentată, lansând primul său album muzical, „Seule ŕ Paris”, în 1999. A mai participat la concerte cu formația sa, Serioja Orchestra, și a lansat albumul „Boum Ba Clash”, care aducea melodii țigănești într-un ritm modern. Împreună cu David Lynch, a editat LP-ul „You’re more than that”, iar în 2008 a apărut „Nationalité vagabonde”. Cel mai recent album al său, intitulat „Natura”, a fost lansat la Paris în 2011. Rona Hartner a fost și o prezență constantă pe scena teatrală din Paris, participând la spectacole precum „La Célestine” de Fernando de Rojas, regizat de Henri Lazarini, și cântând în 2008 melodii din repertoriul Mariei Tănase în cadrul spectacolului „J’aDORE” la Théatre de l’Orme, un teatru creat în 2002 de regizorul român Laurențiu Azimioară. Așadar, Rona Hartner a murit, și a lăsat în urma ei o fiică și fani îndurerați.

 

Comentarii
Adauga un comentariu