National

Rovinietă mai ieftină cu 50% în starea de alertă? Iată ce prevede proiectul de lege

Publicat: 22 apr. 2021

Un fost ministru al transporturilor a depus în Parlament un proiect de lege care prevede că în stare de asediu sau de urgență, plata rovinietei se va suspenda, iar stare de alertă, rovinieta se va înjumătăți.

„Am depus în Parlament propunerea de modificare a OUG nr. 15/2002, legea care reglementează tariful de utilizare a drumurilor naționale. Adoptarea acesteia este o reparație obligatorie. În condiții de stare de asediu sau de urgență, plata rovignetei se va suspenda. Iar în condițiile stării de alertă, se va înjumătăți. Nu poți să le ceri oamenilor prețul întreg pentru rovignetă în condițiile în care noaptea nu au voie să circule. Practic, de la începutul restricțiilor de circulație, guvernul-foarfecă i-a înșelat pe români: a interzis deplasările noaptea, dar a cerut ca taxa de drum să fie plătită integral. O măsură absurdă și cinică, totodată! Nu poți să ceri nimănui să plătească pentru ceva ce nu primește!”, a scris pe Facebook senatorul Răzvan Cuc, fost ministru PSD al Transporturilor.

„Sper ca această modificare să fie votată de suficienți parlamentari încât să treacă. Nu vreau să cred că toți parlamentarii acestei coaliții își urăsc poporul. Nu vreau să accept ideea că toți acești parlamentari sunt cinici așa cum este tandemul Iohannis-Cîțu și obsedați ca nu cumva vreun român să ducă mai mulți bani acasă. Știu că nu există niciun pic de empatie din partea acestor contabili ai dezastrului de la guvern. Sper, însă, să adunăm destule voturi în Parlament ca această reparație necesară să devină realitate”, a adăugat acesta.

Adauga un comentariu