Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru cei grav bolnavi. Cum să o rostești pentru a primi vindecarea

Publicat: 16 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune pentru cei grav bolnavi. Cum să o rostești pentru a primi vindecarea
Potrivit unor vedenii, Sfântul Efrem cel Nou ar fi fost un monarh grec ucis de turcii otomani, după ce a fost chinuit timp de opt luni de aceștia, pentru a se lepăda de credință.

Rugăciunea către Sfântul Efrem este una dintre cele mai puternice rugăciuni pentru cei bolnavi grav. Iată cum să o rostești, pentru a primi vindecarea.

Potrivit unor vedenii, Sfântul Efrem cel Nou ar fi fost un monarh grec ucis de turcii otomani, după ce a fost chinuit timp de opt luni de aceștia, pentru a se lepăda de credință. Inițial, a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Greacă în anul 1998, fiind urmată de alte biserici ortodoxe.

Timp de peste 500 de ani, nimeni nu a știut nimic despre acest Mare Mucenic, însă în data de 3 ianuarie 1950, monahia Macaria a descoperit, prin intermediul unei revelații dumnezeești, Sfintele Moaște ale Marelui Mucenic Efrem cel Nou, dar și viața și pătimirile sale. Tocmai de aceea, Marele Mucenic este săbătorit de două ori pe an: pe 3 ianuarie (ziua în care s-a aflat de Sfintele sale Moaște) și pe 5 mai (ziua în care acesta a fost ucis).

Rugăciunea către Sfântul Efrem pentru cei bolnavi grav

Dacă suferi din cauza unei boli grave, rostește această rugăciune puternică și vindecarea nu va întârzia să apară. Sfântul Efrem a trecut prin chinuri grele și are grijă de toți cei care suferă din cauza bolilor trupești și sufletești.

„Sfinte Efrem, mare mucenice al lui Hristos, ascultă acum puţina noastră rugăciune pentru robii lui Dumnezeu (numele) care sunt încercaţi de boli, suferinţe şi de ispite. Venim la tine ca la un doctor ceresc şi credem că vei primi cererea noastră şi vei uşura suferinţele lor. Ai spus că ai leacuri pentru toate felurile de boli, şi de aceea nădăjduim că iubirea ta de oameni nu s-a împuţinat. Cine poate spune mulţimea minunilor tale? Cine ştie câţi suferinzi au aflat izbăvire prin rugăciunile tale?

Ajută-i, Sfinte Efrem, ajută-i pe cei suferinzi! Roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru ei şi, dacă le este de folos să fie tămăduiţi degrabă, fă să se întâmple aceasta spre slava lui Dumnezeu. Iar dacă le este mai de folos să ducă mai departe crucea suferinţei lor, ajută-i să rabde fără să cârtească, ca să primească luminoasă cunună a răbdării.

Sfinte Mare Mucenice Efrem, tu ai răbdat suferinţe de nespus, iar viaţa noastră este plină de desfătări. Dar chiar dacă suntem păcătoşi şi întinaţi prin tot felul de patimi, îndrăznim a ne ruga ţie. Căci nu pentru noi ne rugăm ţie, sfinte, ci pentru bolnavii aceştia pe care suferinţele i-au îngenunchiat. Fii lor păzitor, povăţuitor, ocrotitor şi tămăduitor, ca să îţi mulţumească cu inimă smerită şi să Îl slăvească pe Dumnezeu care te-a acoperit cu harul Său, arătându-te mare făcător de minuni, în vecii vecilor. Amin.”

icoana cu sfantul efrem cel nou
Potrivit unor vedenii, Sfântul Efrem cel Nou ar fi fost un monarh grec ucis de turcii otomani, după ce a fost chinuit timp de opt luni de aceștia, pentru a se lepăda de credință.

Alte rugăciuni pentru vindecare grabnică

Rostește rugăciunea Sfântului Ioan Rusul și rugăciunea către Maica Domnului în fiecare seară, pentru vindecarea de boli. Stai în genunchi și ai grijă să ai candela aprinsă.

Rugăciunea Sfântului Ioan Rusul pentru cei bolnavi

„Bucurându-mă de dumnezeiasca mărire la care te-ai înălţat, o, Sfinte Ioane, îndrăznesc să alerg la ajutorul tău pentru tămăduire. Ştiu, Părinte, ca încercările vin din rânduiala lui Dumnezeu. Ştiu că prin boala trupului, sufletul se curăţeşte, şi că răbdarea este răsplătită de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznădejdii îmi tulbura mintea şi mă depărtează de rugăciune.

De aceea dar, o, Sfinte, găsesc alinare în cugetarea la vindecările tale minunate. Tu ai tămăduit mulţimea de copii spre bucuria părinţilor lor. Tu ai îndreptat spatele bătrânei gârbove, tu ai dat sănătate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei. Tu l-ai vindecat pe bătrânul Atanasiei care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai îndepărtat cheagurile de sânge din capul Vasulei şi l-ai tămăduit pe doctorul necredincios.

Ştiind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viaţa mea în mâinile tale şi mijloceşte precum ştii mântuirea mea. Dacă voia Domnului este să duc cu răbdare crucea bolii, dă-mi putere şi ajută-mă să nu cârtesc din cauza neputinţelor. Dar dacă Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugăciunile tale, atunci să mă tămăduieşti fără şovăială, noule doctor fără-de-arginţi, ca văzând aceasta să-ţi mulţumesc ţie şi să-l laud în vecii vecilor pe Doctorul sufletelor şi al trupurilor, prin cântarea: Aliluia!”

icoana cu sfântul ioan rusul
„Bucurându-mă de dumnezeiasca mărire la care te-ai înălţat, o, Sfinte Ioane, îndrăznesc să alerg la ajutorul tău pentru tămăduire…”

Rugăciune către Maica Domnului pentru vindecarea de boli

„Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, transmisibile sau netransmisibile, de bolile ştiute şi neştiute de noi. Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc.

Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!”

icoana cu maica domnului
„Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare…”
Adauga un comentariu