Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru soțul meu către Iisus Hristos. Când se rostește și care este efectul acesteia

Publicat: 06 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune pentru soțul meu către Iisus Hristos. Când se rostește și care este efectul acesteia
Practicarea rugăciunii comune a soților întărește dragostea acestora și îi ajută să conștientizeze că unitatea lor aparține Cuiva mai mare decât amândoi la un loc.

Rugăciunea pentru soțul meu către Iisus Hristos se rostește în genunchi, în fața unei candele aprinse și unei icoane cu Fiul lui Dumnezeu. Iată ce alte rugăciuni sunt folositoare pentru o căsnicie fericită.

Practicarea rugăciunii comune a soților întărește dragostea acestora și îi ajută să conștientizeze că unitatea lor aparține Cuiva mai mare decât amândoi la un loc. În acest fel, sensibilitatea cuplului crește, până când ambii soți simt că rugăciunea nu este doar o metodă de a primi ceea ce solicită de la Dumnezeu, ci constituie și modalitatea divinității de a-i ține alături de El. Odată cu trecerea timpului, cei căsătoriți vor ajunge să înțeleagă că rugăciunea nu înseamnă doar cerere, dar și deschiderea inimii către Dumnezeu.

icoană cu iisus hristos
Rugăciunea soților unul pentru altul se rostește în fiecare zi sau la vreme de supărare și necaz.

Rugăciune pentru soțul meu către Iisus Hristos

Rugăciunea soților unul pentru altul se rostește în fiecare zi sau la vreme de supărare și necaz. Efectul ei este unul liniștitor, care va restabili armonia în căsnicia voastră.

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ne-ai învățat ca totdeauna să ne rugăm unul pentru altul, căci așa vom împlini legea Ta și ne vom arăta vrednici de mila Ta, caută cu îndurare și păzește de vrăjmașii văzuți și nevăzuți pe soțul meu (soția mea), pe care mi l-ai dăruit (mi-ai dăruit-o) a petrece împreună până la moarte. Dăruiește-i sănătate și deplină înțelepciune, ca să-și poată îndeplini datoriile după voia și poruncile Tale. Ferește-l (o) de ispitele pe care n-ar fi în stare să le poarte. Întărește-l (o) în dreapta credință și în dragoste desăvârșită, ca să lucrăm împreună faptele bune și să ne tocmim viața după sfintele Tale așezări și porunci. Că a Ta este stăpânirea și puterea în veci. Amin.”

Rugăciunea soției către soțul ei

Pentru a menține fericirea în căsătorie, rostește zilnic rugăciunea către Dumnezeu. Astfel, vei fi luminată să cunoști toate virtuțile familiei și să păstrezi ceea ce soțul adună cu osteneli și prin sudoarea feței sale.

„O, Doamne preabunule, Tu mi-ai dat un soţ al zilelor mele pe pământ, părtaş sortii mele şi sprijinul meu în vremea călătoriei acestei vieţi. Fă să cunosc ca el se îngrijeşte de mine şi ajută-mă să nu întristez niciodată zilele lui, nici să fiu nemulţumitoare fata de cel care mă sprijină şi mă îngrijeşte. Fă-mă supusă şi îndatoritoare, că nu cumva printr-o purtare necuviincioasă să-i adaug la osteneli şi să-i amărăsc pâinea ce-o câştiga pentru mine şi copiii noştri.

Izvorule al înţelepciunii, luminează-mă să cunosc toate virtuţile familiei şi printr-o înţeleaptă chivernisire să păstrez ceea ce el aduna cu osteneli şi prin sudoarea feţei sale. Ajută-mi ca prin supunere, prin dulceaţa purtării mele, prin răbdarea şi dragostea mea, să încununez zilele lui cu flori şi cu bucurii, să împart cu el fără cârtire toate loviturile vieţii şi să-i fiu însoţitoare nedespărţita, precum în fericire aşa şi în necaz.

Păzeşte-mă de împodobirile necumpătate şi de necuviinţele în care cad femeile care nu cunosc preţul unui soţ bun, punându-şi toată fericirea lor în podoabe şi petreceri zgomotoase şi deşarte ce atrag după sine neînţelegeri, dezamăgire şi dureri. Ajută-mi să deprind toate virtuţile care fac podoaba femeii, pentru că dacă vârsta sau bolile îmi vor ridica floarea frumuseţii şi a tinereţii să-mi rămână o inimă vrednică de dragostea soţului meu şi a fiilor noştri, ca să le dau pilda bună, întărindu-i în puterea virtuţii. Ascultă, Preabunule, glasul meu cel umilit, şi trimite binecuvântarea Ta asupra zilelor noastre. Amin.”

Rugăciunea pentru soțul bolnav către Maica Domnului

În cazul în care soțul este bolnav, citește această rugăciune și crede că îl va ajuta pe cel iubit să se însănătoșească.

„Către tine alerg, o milostivă Fecioară, în necazul și durerea mea! Auzi plângerea mea, ceea ce ești binecuvântată între femei și care ai avut parte de multe încercări pe pământ. Amintește-ți de ceasul când iubitul tău logodnic, Dreptul Iosif, pe care ți l-a dat Dumnezeu ca ocrotitor, a părăsit lumea aceasta. Pentru această legătură sfântă, dă-i sănătate soțului meu, pe care Dumnezeu mi l-a dat. O, să ajungă rugăciunile mele până la inima ta! Amintește-ți că tu ești Maica milostivirii și cea în care mi-am pus nădejdea. Cu adevărat sunt păcătoasă și nu sunt vrednică de mila ta, dar tu ești adăpostul păcătoșilor, tu ești mijlocitoarea noastră, iar bunătatea și puterea ta le laudă tot pământul.

Pentru aceasta, cu lacrimi mă rog ție: auzi-mă și du rugăciunea mea în fața Tronului Fiului tău, ca să se lungească zilele vieții soțului meu și să nu mă lase fără de mângâiere, fără de sfat și fără de ajutor în acestă viață. Să îndepărteze toată boala și să-i dea sănătate, pentru care te rog cu inima zdrobită. O, mult-milostivă Fecioară, nu nesocoti rugăciunea mea în ziua necazului meu, ci mă învrednicește de milă, ca să te slăvesc cu mulțumire în toate zilele vieții mele. Amin”.”

Adauga un comentariu