Stiri si curiozitati

Rugăciunea de luni a lui Arsenie Boca, rostește-o la începutul fiecărei săptămâni pentru a aduce liniște și pace în casă și în suflet

Publicat: 09 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciunea de luni a lui Arsenie Boca rostește-o la începutul fiecărei săptămâni pentru a aduce liniște și pace în casă și în suflet
Rugăciunea de luni scrisă de Arsenie Boca este una dintre cele mai frumoase rugăciuni ce pot fi rostite la începutul săptămânii.

Părintele Arsenie Boca, cunoscut și ca „Sfântul Ardealului”, a lăsat una dintre cele mai frumoase și pline de har rugăciuni care trebuie să fie rostite în ziua de luni, pentru a avea o săptămână plină de bucurii și liniște.

Mulți creștini aleg să se roage doar atunci când se află în mari necazuri sau când simt că sunt în nevoie de ajutor divin. Totuși, este bine să ne rugăm și atunci când lucrurile ne merg bine, pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu. Indiferent dacă dorești să îl cinstești pe Dumnezeu sau să îi ceri ajutorul, Rugăciunea lui Arsenie Boca, ce trebuie rostită în fiecare zi de luni, te va ajuta să refaci conexiunea cu divinitatea și să primești sprijin când ai nevoie.

Rugăciunea de luni a lui Arsenie Boca

„Cred în Unul Dumnezeu, Tatăl Atotputernicul, Creatorul cerului și al pământului, a toate cele văzute și nevăzute. Și în Unul Domn Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, Născut din Tatăl înainte de toți vecii.

Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut, Cel de o Ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut. Care, pentru noi oamenii și pentru mântuirea noastră, S-a pogorât din ceruri și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara, și S-a făcut om.

Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pilat din Pont, și a pătimit și S-a îngropat, și a înviat a treia zi, după Scripturi. Și S-a înălțat la ceruri și șade de-a dreapta Tatălui. Și iarăși va să vină cu slavă să judece viii și morții, a Cărui Împărăție nu va avea sfârșit.

Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cel Care împreună cu Tatăl și cu Fiul este închinat și slăvit, Cel Care a vorbit prin Prooroci.

Întru una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică. Mărturisesc un singur Botez pentru iertarea păcatelor. Aștept învierea morților și viața veacului viitor.

Amin!”

Minunile Părintelului Arsenie Boca

Părintele Arsenie Boca s-a născut în anul 1910, pe data de 29 septembrie, la Vata de Sus, în județul Hunedoara. Pe parcursul vieții sale, cu ajutorul darului de la Dumnezeu, a făcut zeci de minuni, atât pe când a fost în viață, cât și după ce s-a ridicat la ceruri. Se spune chiar că a vindecat un om orb: acesta și-a recăpătat vederea imediat după ce s-a întâlnit cu „Sfântul Ardealului”. Mai mulți martori atestă acest lucru, povestind că, mai întâi, l-a spovedit pe om, apoi l-a împărtășit. După aceea, i-a spus să iasă din biserică singur, iar când mai multe persoane au vrut să îl ajute să găsească ieșirea, el a strigat „mai fraților, eu văd”. Din acel moment, omul a îngenuncheat și a mers în fața bisericii, putând să vadă din nou frumusețea creației divine. O altă minune făcută de Arsenie Boca a fost atunci când a ajutat un om paralizat. Acesta a fost adus într-o căruță la biserica unde slujea el. Atunci când Arsenie Boca a venit să îl întâmpine, i-a spus doar celui paralizat să coboare din căruță și omul a reușit miraculos să facă acest lucru de unul singur. Din acel moment, el a putut să umble și să își miște trupul după voia sa. Chiar și după moartea părintelui, el a continuat să facă minuni. O femeie povestește cum mama sa, care a fost diagnosticată cu cancer de gradul 4, s-a vindecat miraculos după ce a venit la mormântul lui Arsenie Boca din Prislop. După acea vizită și multe rugăciuni, tumorile au devenit benigne, astfel ea scăpând de cancer.

Rugăciunea de luni scrisă de Arsenie Boca este una dintre cele mai frumoase rugăciuni ce pot fi rostite la începutul săptămânii. Spune-o de trei ori în fiecare zi de luni pentru a avea liniște și pace atât în suflet, cât și în casă.

Adauga un comentariu