Magazin

Rugaciunea din Joia Mare catre Iisus Hristos! Are o putere nemasurata. Rosteste-o si cerul se deschide pentru dorintele tale

Publicat: 28 apr. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugaciunea din Joia Mare catre Iisus Hristos Are o putere nemasurata. Rosteste-o si cerul se deschide pentru dorintele tale
1

Joia Mare este o zi cu o incarcatura spirituala extraordinar de mare! Crestinii merg in aceasta zi si se roaga la slujba celor 12 Evanghelii, insa pot inalta catre Dumnezeu si Rugaciunea din Joia Mare a Sfantului Antim Ivireanul, care are o putere nemasurata.

Rugaciunea din Joia Mare a Sfantului Ierarh Antim Ivireanul (fost mitropilit al Tarii Romanesti care a contribuit la tiparirea primelor carti de rugaciune de pe teritoriul tarii noastre):

Binecuvintat esti, Dumnezeul parintilor nostri, si laudat si preaslavit este numele Tau in veci, pentru ca ai facut sa treaca umbra noptii si mi-ai aratat iarasi lumina zilei. Si ma rog milostivei Tale bunatati, Doamne: curateste pacatele mele si primeste rugaciunea mea, intru mare mila Ta. Ca la Tine scapam, Dumnezeule cel Milostiv si Atotputernic. Straluceste in inima mea Soarele cel adevarat al dreptatii Tale; lumineaza mintea mea si simturile toate pazeste-mi-le, ca , umbland in lumina zilei cu bunacuviinta, pe calea poruncilor Tale, sa ajung la viata cea de veci, ca la Tine este izvorul vietii, si sa ma invrednicesc sa fiu intru desfatarea luminii Tale celei neapropiate. Ca Tu esti Dumnezeul nostru si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si in veci. Amin.

Rugaciunea din Joia Mare catre Iisus Hristos:
„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvantul lui Dumnezeu Tatal, care in ziua de astazi ai luat Cina cea de pe urma, cu ucenicii Tai, si cu mare umilinta ai spalat picioarele lor, si ale ucenicului care Te-a vandut! Apoi, luand paine si vin in mainile Tale Cele Sfinte si binecuvantandu-le cu puterea Ta cea Dumnezeiasca, le-ai facut insusi Trupul si Sangele Tau, cu care i-ai impartasit zicand: ‘Luati, mancati si beti, ca acestea sunt Trupul si Sangele Meu, pentru ca sa se ierte pacatele voastre.  ‘Cela ce tot in ziua aceasta Te-ai inalttt la cer si ai sezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatalui Tau, sa imparatesti impreuna cu El in veci, ca Unul-Nascut Fiul Sau preaiubit.

Rogu-Te deci, pentru rugaciunile ucenicilor Tai, iarta pacatele noastre, ale tuturor, ale celor vii si ale celor raposati. Da-mi, Doamne, lacrimi fierbinti, ca sa-mi plang pacatele. Darul Tau cel curatitor, care a spalat picioarele ucenicilor Tai, sa spele si sa curateasca inima si sufletul meu, ca asa, cu vrednicie, cu curatie si cu umilinta sa ma impartasesc cu Sfintele Tale Taine, acum si in timpul mortii mele, iar in ora despartirii mele, cu bucurie sa se suie sufletul meu la Tine, fara de nici o frica, intrebare sau impiedicare sa trec vamile vazduhului, intrand in marirea Ta cea cereasca. Ajuta-mi, Doamne, ca sa Te maresc in veci, sa ma inchin Numelui Tau Celui Sfant. Amin.”

Adauga un comentariu