Stiri si curiozitati

Rugăciunea Sfântului Spiridon pentru reușită la examen. Rostește-o pentru a avea parte de ocrotirea divină

Publicat: 18 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciunea Sfântului Spiridon pentru reușită la examen. Rostește-o pentru a avea parte de ocrotirea divină
Această rugăciune puternică te va ajuta să scapi de emoții și, astfel, să te poți concentra pe cerințele de pe foaia de examen.

Dacă ai un examen important și te temi că nu vei reuși să iei o notă mare, rostește rugăciunea Sfântului Spiridon pentru reușită la examen. Ruga îți va fi ascultată numaidecât.

Chiar dacă te-ai pregătit îndelung pentru examen, mintea îți este neliniștită. Din cauza emoțiilor, se poate să crezi că ai uitat tot ce ai învățat, dar rugându-te neîncetat la Sfântul Spiridon, gândurile negre vor dispărea, iar mintea ți se va limpezi. Vei reuși să treci cu bine și de acest examen important, doar dacă ai încredere că Sfântul Spiridon te poate ajuta. Așa că, nu te îndoi nicio clipă că vei avea parte de ocrotirea divină.

icoană cu sfântul spiridon
Vei reuși să treci cu bine și de acest examen important, doar dacă ai încredere că Sfântul Spiridon te poate ajuta.

Rugăciunea Sfântului Spiridon pentru reușită la examen

Această rugăciune puternică te va ajuta să scapi de emoții și, astfel, să te poți concentra pe cerințele de pe foaia de examen. Rostește-o ori de câte ori simți că anxietatea te acaparează și observă cum mintea se liniștește.

„Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni! Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă! Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Sfinte Spiridon, roagă-te pentru noi!

Învredniceşte-ne şi pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtăşim de bunătăţile sufleteşti şi trupeşti făgăduite adevăraţilor credincioşi. Dăruieşte-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viaţa aceasta şi, mai ales, pentru cea viitoare. Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor! Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător! Bucură-te, al cărui trup astăzi săvârșește minuni! Bucură-te, că încălțările tale slujesc drept dovadă. Amin!”

moștele sfântului spiridon
Rostește-o ori de câte ori simți că anxietatea te acaparează și observă cum mintea se liniștește.

Acatistul Sfântului Spirion face minuni!

Dovada că Sfântul Spirion ascultă ruga tuturor celor care au de susținut examen importante se află în rândurile de mai jos. Iată povestea unui tânăr, care a reușit să treacă de examenul de bacalaureat cu bine, deoarece a crezut în ajutorul divin.

„Într-o zi, am mers la o biserică și i-am spus preotului de acolo că mă pregatesc pentru bac și sunt stresat din cauza asta, iar acesta mi-a spus simplu: „Citește acatistul Sfântului Spiridon și vei trece de examene cu foarte bine; dacă nu-l citești, vei trece doar bine…”. Am ajuns acasă și am citit acatistul, nu în fiecare seară, căci nu eram obișnuit să citesc rugăciuni, însă înainte de fiecare examen, iar în celelalte zile l-au citit părinții mei (ale căror rugăciuni ajută, de asemenea, foarte mult înaintea lui Dumnezeu).

În acest fel s-a apropiat examenul la limba și literatura română, materie pe care o consideram prea ușoară și, ca atare, am neglijat-o în timpul liceului, iar acum trebuia să recuperez. Citisem mult, dar mai erau câteva subiecte pe care nu le știam. Pe atunci se publicau cele 100 de variante de subiecte din care urma să se aleagă unul, iar până la bacalaureat apăreau și cărți cu rezolvările celor 100 de subiecte. Era deja noaptea dinaintea examenului. Am deschis cartea cu rezolvările subiectelor la subiectul numărul 76 și am văzut că era o operă literară pe care nu o prea știam. Așa că am vorbit imediat cu colegele cele mai bune la română să-mi explice, pe scurt, ce ar scrie ele, dacă ar pica un așa subiect.

A doua zi, așteptam în sala de examen ca subiectul să fie extras. Am fost uimit să aflu că fusese extras chiar subiectul numărul 76 și am scris foarte bine, luând o notă peste așteptările mele.

Acesta a fost punctul de început care mi l-a adus în față pe Sfântul Spiridon și puterea sa. Așa cum spune și acatistul său: „Bucură-te, că tu mai înainte ai descoperit lucruri neștiute care aveau să fie”.

Acest ajutor primit de la Sfântul Spiridon mi-a rămas viu în minte multă vreme și am cerut ajutorul Sfântului, citind acatistul, de fiecare dată când aveam un examen mai greu.”, potrivit doxologia.ro.

Adauga un comentariu