Razboi în Ucraina

Rusia a deschis un coridor terestru către Crimeea

Publicat: 07 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia a deschis un coridor terestru către Crimeea
Coridorul permite Rusiei să livreze mărfuri către orașele portuare din sud-estul Ucrainei 

Rusia susține că a fost deschis un coridor terestru către Crimeea, prin teritoriul ucrainean care a fost ocupat. Ministerul rus al Apărării a susținut astăzi, 7 iunie, că a deschis un coridor terestru către Crimeea, permițând astfel civililor și bunurilor să treacă prin teritoriul de est al Ucrainei, care se află acum sub controlul său.

„Comunicația auto a fost deschisă de pe teritoriul Rusiei, prin porțiunea continentală, pînă în Crimeea. A fost reluată aprovizionarea nestingherită cu apă prin Canalul Crimeei de Nord către Peninsula Crimeea”, a spus Șoigu în timpul conferinței de presă.

Coridorul permite Rusiei să livreze mărfuri către orașele portuare din sud-estul Ucrainei

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe, faptul că armata, prin colaborare cu Căile Ferate Ruse, a restaurat 1.200 de kilometri (745 de mile) de șine de tren și că au deschis drumuri pentru a permite „traficul cu drepturi depline” între Rusia, estul Ucrainei, regiunea Donbas și Crimeea, peninsula care a fost anexată de către forțele ruse din Ucraina în 2014.

Ministrul Șoigu a menționat că coridorul terestru a permis Rusiei să înceapă să livreze mărfuri către Mariupol, Berdiansk și Herson, orașe portuare din sud-estul Ucrainei, care au fost confiscate de Rusia de când și-a lansat invazia la sfârșitul lunii februarie.

Rusia este pregătită să încarce cereale în port

De asemenea, el a susținut că porturile Mariupol și Berdiansk funcționează normal și sunt gata să livreze cereale. „Conform instrucțiunilor Comandantului Suprem (președintele rus Vladimir Putin), suntem pregătiți să încărcăm cereale în porturi”, a spus Shoigu marți.

Anterior, Crimeea și partea continentală a Rusiei erau conectate doar prin Podul Crimeei, a cărui construcție a fost finalizată în 2019. Podul este proiectat pentru mașini și trenuri. De asemenea, partea continentală a țării și Crimeea au fost conectate prin trafic aerian, însă, odată cu începerea operațiunii speciale în Ucraina, Agenția Federală de Transport Aerian a limitat zborurile către aeroporturile din sud, inclusiv Simferopol. Restricțiile au fost prelungite de multe ori, acum ele fiind valabile pînă pe 12 iunie.

Adauga un comentariu