International

Rusia ameninţă Franţa cu întreruperea relaţiilor diplomatice

Publicat: 07 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia ameninţă Franţa cu întreruperea relaţiilor diplomatice
Emmanuel Macron și Vladimir Putin au avut astăzi o conversație telefonică, însă imediat după ce s-a încheiat, Rusia a venit cu o serie de amenințări

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au avut recent o conversație telefonică, însă care nu s-a încheiat tocmai bine. Liderul de la Kremlin a făcut o serie de amenințări pentru Franța, replicile ducându-se chiar către întreruperea relațiilor diplomatice. Iată ce au discutat cei doi șefi de stat!

După ce Franța a luat decizia de a expulza mai mulți diplomați ruși, lui vladimir Putin nu i-a plăcut deloc această hotărâre. Din acest motiv, Franţa şi Rusia ar putea întrerupe relaţiile diplomatice.

Rusia ameninţă Franţa cu întreruperea relaţiilor diplomatice

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au avut astăzi o conversație telefonică, însă imediat după ce s-a încheiat, Rusia a venit cu o serie de amenințări. Mai exact, țara care a atacat Ucraina în urmă cu 43 de zile amenință acum Franța cu întreruperea relaţiilor diplomatice.

Totul a pornit după ce Franţa a decis expulzarea a zeci de diplomaţi ruşi, însă cu toate astea, în continuare Moscova apreciază eforturile de pace venite din partea președintelui Emmanuel Macron.

„Există riscul potenţial de întrerupere a relaţiilor diplomatice. Expulzarea diplomaţilor este o decizie care închide posibilităţile discuţiilor diplomatice”, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Rusia critică modul în care preşedintele SUA a reacționat în cazul conflictului Rusia-Ucraina

Amenințările din partea Rusiei nu se opresc doar la Franța, ci din contră, continuă cu acestea și cu numeroase reproșuri inclusiv către SUA. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, a declarat că reacția președintelui SUA în raport cu conflictul ruso-ucrainean nu a fost deloc una plăcută.

„Eforturile preşedintelui Macron sunt foarte apreciate, apreciem dialogul permanent cu preşedintele Vladimir Putin. Există puţine ţări care îşi pot permite să facă acelaşi lucru. Preşedintele american, Joseph Biden, este puţin diferit, el a ales calea atacurilor personale, ceea ce limitează posibilităţile de dialog”, a mai precizat Dmitri Peskov.

Adauga un comentariu