International

Rusia anunță că a terminat testele cu racheta hipersonică Zircon – VIDEO

Publicat: 01 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia anunță că a terminat testele cu racheta hipersonică Zircon - VIDEO

Rusia a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe o nouă fregată a Flotei Nordului, a anunţat miercuri un înalt oficial militar rus.

Aleksandr Moiseev, comandantul Flotei Nordului, a declarat că fregata Amiral Golovko urmează să fie înarmată permanent cu Zircon, a relatat agenţia de presă rusă TASS.

„Ciclul de teste al rachetei hipersonice Zircon a fost îndeplinit cu succes, confirmând pregătirea atât a portavionului, cât și a noii arme”, a spus Aleksandr Moiseev.

Capacitatea sa de lovire ar putea depaseste 1.000 km

În discursul său privind starea națiunii în fața Adunării Federale din februarie 2019, președintele rus Vladimir Putin a spus că Zircon poate să zboare cu viteze de nouă ori mai mari decât viteza sunetului și capacitatea sa de lovire depășeste 1.000 km.

Pe 24 decembrie 2021, președintele rus Putin a declarat că sistemul de rachete hipersonice Zircon a efectuat o lansare și că testele au fost desfășurate „cu succes și impecabil”.

Caracteristicile exacte de performanță ale lui Zircon sunt clasificate. Racheta hipersonică a fost proiectată și este produsă de Asociația de Cercetare și Producție a Construcțiilor de Mașini din Reutovo (parte a Corporației Rachete Tactice).

Rușii se plâng că Ucraina va primi sisteme de rachete HIMARS

Ministerul Apărării rus a anunţat săptămâna trecută că a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră Zircon de pe o navă din Marea Barents către o ţintă aflată la aproximativ 1.000 km distanţă în Marea Albă.

Printre altele, Rusia a declarat miercuri că decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei sisteme avansate de rachete şi muniţie este extrem de negativă şi ar creşte riscul unei „confruntări directe”, notează Reuters.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat agenţiei de presă RIA Novosti, preluată de Reuters, că Moscova vede ajutorul militar al SUA către Ucraina ca „extrem de negativ”.

Riabkov a făcut referire la planurile SUA de a furniza Kievului HIMARS, sistem lansator multiplu de rachete cu bătaie mare, ca parte a celui mai recent pachet de ajutor militar.

Adauga un comentariu