Actualitate

Rusia ar putea bombarda România și Polonia, afirmă jurnaliștii de la New York Times

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Rusia ar putea bombarda România și Polonia afirmă jurnaliștii de la New York Times
Rusia ar putea bombarda România, sau Polonia, spun oficialii americani citați de jurnaliști

Jurnaliştii de la New York Times lansează un scenariu apocaliptic în care Rusia ar putea bombarda România și Polonia, în dorința lui Vladimir Putin de a se răzbuna pentru pierderil din Ucraina.

Războiul din Ucraina a început pe data de 24 februarie şi a fost numit operațiune militară specială. De la începutul conflictului au fost lansate numeroase scenarii în care liderul de la Kremlin ar interveni militar în țara noastră.

Rusia ar putea bombarda România și Polonia

Jurnaliştii de la New York Times afirmă faptul că Rusia ar putea bombarda România și Polonia. Jurnaliştii citează surse de la Casa Albă, Departamentul de Stat, Pentagon și agențiile de informații care par mai îngrijorate de un asemenea scenariu.

Oficialii americani iau în considerare mai multe scenarii prin care tensiunile ar escalada. Aceștia consideră că ar putea să existe un bombardament asupra orașelor ucrainiene, o campanie de asasinate a liderilor de la Kiev, un atac asupra centrelor de aprovizionarare din afara Ucrainei, ceea ce include și țări din NATO, precum România și Polonia, care exportă numeroase arme, muniție şi echipament militar în țară.

” Ei nu știu ce formă ar putea lua acea escaladare. Dar multe dintre opțiunile pentru care se pregătesc sunt sumbre: un bombardament mai nediscriminatoriu al orașelor ucrainene, o campanie de ucidere a unor lideri ucraineni de rang înalt sau un atac asupra centrelor de aprovizionare din afara Ucrainei – situate în țări NATO precum Polonia și România – care canalizează cantități extraordinare. de arme, muniție și echipament militar în țară.” se arată într-un amplu reportaj amplu făcut în NY Times.

Ipoteza a fost lansată de mai multe ori în spaţiul public, dar Kremlinul nu a arătat că ţinteşte în mod expres ţinte din țările membre NATO. Totuşi, posibila intrare a Suediei și a Finlandei în alianța militară internațională a strârnit rumoare la Moscova.

Vladimir Putin ar putea lansa o bombă nucleară tactică

Aceeași jurnaliști consideră că Vladimir Putin ar putea lansa o bombă nucleară tactică peste Marea Neagră sau Oceanul Artic. Unii oficiali americani își exprimă îngrijorarea că cele mai periculoase momente urmează să vină, chiar dacă Vladimir Putin a evitat escaladarea războiului în moduri care, uneori, i-au derutat pe oficialii occidentali.

El a făcut doar încercări limitate de a distruge infrastructura critică sau de a viza clădirile guvernamentale ucrainene. El nu a atacat centrele de aprovizionare din afara Ucrainei. Deși a direcționat atacuri cibernetice la nivel scăzut împotriva țintelor ucrainene în fiecare săptămână, acestea au fost relativ nesofisticate, mai ales în comparație cu capacitățile pe care Rusia le-a demonstrat, inclusiv în atacul SolarWinds asupra guvernului american și a sistemelor comerciale. Vladimir Putin, în ciuda eșecurilor sale timpurii, a părut în general mulțumit de modul în care decurgea războiul în ultimele luni, mulțumit să ofere armatei sale timp să facă progrese lente, în timp ce a lovit liniile ucrainene cu o campanie de artilerie brutală.

Există, de asemenea, semne că Vladimir Putin ar putea fi îngrijorat de propria sa poziție politică. Totusi, faptul că Vladimir Putin a plecat din Rusia pentru summitul alături de China, pare că contrazice această informație. Critica publică din Rusia este în creștere în urma contraofensivei. Așadar, este îngrijorător faptul că oficialii americani iau în calcul un scenariu precum că Rusia ar bombarda România și Polonia.

 

Comentarii
  • Zelinski sa termine dracului războiul ca oricum teritoriile rusesti nu le castiga prostul trebuia sa dea autonomie de la început teritoriilor rusesti pentru ca Rusii nu vor in Europa si nu mai era acest război care a distrus Ucraina si toata Europa. Un prost, naiv care nu stie ce ste cu el acest Zelonski si vrea al 3 lea război mondial sperând ca asa va castiga Ucraina dar distrugând toata planeta.

  • Zelenschi nu-i naiv. E ticalos si lacom. El a strans cat sa-i ajunga pentru doua vieti. Stie ca ucraina nu va putea plati niciodata banii si armele, dar nu-i pasa. Nu-i pasa nici de morti si nici ca vinde tara.

  • Are vila de 2 milioane de euro in alta tara si pentru ca a facut război a fost plătit la greu. Îl doare nicăieri de ucrainienii morti si de Ucraina distrusa. Un actor care joaca o piesa de teatru care se cheamă război dupa mintea lui. Se bazează pe ajutorul tuturor tarilor in mintea lui proasta dar noi toti am sărăcit din cauza Ucrainei. Si apoi gata cu ajutorul gratis!!! Ucrainienii sunt prosti nu vad in ce nenorocire i- a băgat Zelinski al lor? Daca Ucraina avea alt presedinte acest război nu era. Ia mă duca- se ca ne- am saturat sa auzim toata ziua de acest razboi care ne- a distrus si pe noi in sapa de lemn. Si apoi ce caracter mizerabil au ucrainienii dupa cat ii ajutam un mnim de recunostinta nu avem. Sa se duca naibii la Zelinski si sa ne lase in pace .

Adauga un comentariu