Razboi în Ucraina

Rusia ar putea organiza un referendum în Herson pentru legitimarea noii republici

Publicat: 15 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia ar putea organiza un referendum în Herson pentru legitimarea noii republici
Acum s-ar putea organiza un nou „referendum”, ca parte a planurilor de a legitima Hersonul ca republică separatistă

Ministerul Apărării a declarat că Rusia ar putea încerca să organizeze un „referendum” în Herson, ca parte a planurilor de a legitima zona ca republică separatistă. Mai multe demonstrații au avut loc în ultimele zile în orașele ocupate.

Totodată, trupele ruseşti au anunţat că au lovit o fabrică de armament din Kiev.

bloc de locuinte distrus in urma atacurilor armatei ruse, Ucraina sub asediul Rusiei, ucrainean
Trupele rusești au anunţat că au lovit fabrica Artem din Kiev, cea care produce armament militar de mare precizie și rachete de mai multe tipuri

Rusia ar putea organiza un referendum în Herson

Potrivit serviciilor secrete britanice, mai multe demonstrații au avut loc în ultimele zile în orașele Herson, Melitopol și Berdyansk, ocupate de Rusia. În timpul protestelor din oraş de luni, 14 martie, forțele rusești ar fi tras focuri de avertisment pentru a dispersa protestatarii pașnici.

Deşi Occidentul şi-a exprimat refuzul, Rusia a recunoscut deja regiunile controlate de separatiști Donețk și Luhansk din estul Ucrainei că republici separatiste. Acum s-ar putea organiza un nou „referendum”, ca parte a planurilor de a legitima Hersonul ca republică separatistă.

Totodată, în urma răpirii predecesorului său ucrainean săptămâna trecută, Rusia și-a instalat propriul primar în Melitopol, în timp ce primarul din Dniprorudne ar fi fost, de asemenea, răpit.

Marți, 15 martie, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat în cadrul unui briefing că armata rusă a preluat controlul asupra regiunii Herson din Ucraina.

„Grupul de trupe din Republica Populară Donețk, care continuă operațiunile ofensive, a spart apărarea naționaliștilor ucraineni, a preluat controlul asupra așezării Panteleymonovka și a ajuns pe linia Verkhnetoretskoye – Novoselovka-2”, a precizat Konașenkov.

colaj oras Herson, atac al armatei ruse asupra Ucrainei, militari, refugiati ucraineni
În urma răpirii predecesorului său ucrainean săptămâna trecută, Rusia și-a instalat propriul primar în Melitopol, în timp ce primarul din Dniprorudne ar fi fost, de asemenea, răpit

Fabrică uriașă de armament din Kiev lovită de forţele armate ruse

Trupele rusești au anunţat că au lovit fabrica Artem din Kiev, cea care produce armament militar de mare precizie și rachete de mai multe tipuri. Fabrica Artem produce rachete ghidate sol-aer, rachete ghidate antitanc, sisteme automate pentru întreținerea armelor aviatice, precum și instrumente și echipamente pentru aeronave.

În urmă cu trei zile, Ministerul Apărării din Rusia anunța că vor începe lovituri pentru a distruge capabilitățile militare ale Ucrainei, cu scopul de a demilitariza țara.

Toate acestea în contextul în care Rusia a avertizat luni, 14 martie, că intenţionează să atace fabricile ucrainene de armament, ca represalii după un atac ucrainean asupra unui oraş controlat de separatiştii proruşi în Doneţk. Aceștia le-a cerut localnicilor aflaţi în proximitatea respectivelor fabrici să se îndepărteze de acele locuri.

Ministerul Apărării rus a menţionat într-o declaraţie că Rusia consideră că Ucraina a folosit muniţii cu fragmentaţie în atacul asupra unei zone dens populate în Doneţk. Forţele ruse vor acţiona în fapt pentru a ”scoate din funcţiune întreprinderile complexului militaro-industrial al Ucrainei care fabrică şi repară arme pe care naţionaliştii le folosesc pentru a comite crime de război”, se arată în declaraţia ministerului rus.

„Îndemnăm cetăţenii ucraineni care lucrează în aceste întreprinderi, precum şi rezidenţii din clădirile rezidenţiale situate în apropiere, să părăsească zonele de potenţial pericol”, a mai transmis acelaşi minister.

Într-o altă ordine de idei, amintim că există posibilitatea ca Rusia să organizeze un referendum în Herson pentru legitimarea noii republici.

Adauga un comentariu