Razboi în Ucraina

Rusia atacă nave comerciale din Marea Neagră. Un cargo sub pavilion panamez s-a scufundat

Publicat: 17 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia atacă nave comerciale din Marea Neagră. Un cargo sub pavilion panamez s-a scufundat
Tiruri de rachete ale marinei ruse au scufundat o navă comercială și au avariat alte două, în zona de nord a Mării Negre

Probleme majore în contextul războiului din Ucraina după ce Rusia atacă nave comerciale din Marea Neagră și nu le permite să părăsească zona. Astăzi, marina rusă a lovit trei nave sub pavilion panamez, iar una dintre acestea s-a scufundat. Mai mult, potrivit şefului Autorităţii maritime panameze, rușii au blocat zona iar peste 200 de nave comerciale nu pot să iasă din Marea Neagră.

Rusia pare să fi pus stăpânire pe apele teritoriale Ucrainene și acum controlează zona estică a Mării Negre. Astfel, marina rusă nu permite nici accesul în porturile ucrainene dar totodată nu acceptă ca nicio navă comercială să iasă din zona supusă blocadei. Mai mult, gradul de alertă a crescut după ce tiruri ale forțelor ruse au lovit trei nave comerciale sub pavilion panamez.

Rusia atacă nave comerciale din Marea Neagră

Incidente grave în Marea Neagră, după ce o navă comercială sub pavilion panamez a fost scufundată de rachete rusești, iar alte două vase sunt avariate. Autoritatea maritimă din Panama afirmă că trei nave sub pavilion panamez au fost lovite de marina rusă în Marea Neagră de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

O navă s-a scufundat, a precizat autoritatea maritimă într-un comunicat, dar nu au fost raportate victime. Celelalte două rămân pe linia de plutire cu avarii. Împreună, acestea au aproximativ 150 de membri ai echipajului de diferite naționalități, cărora nu li s-a permis să plece, a declarat Noriel Arauz, director al autorității maritime.

Știm că am avut trei nave care au fost atacate de rachete rusești, dar tot echipajul este în siguranță, am avut pagube materiale”, a declarat Noriel Arauz.

Panama are cel mai mare registru de nave sub pavilion din lume, depășind 8.000 de nave. În prezent, zece nave sub pavilion panamez, transportând în special cereale, şi echipajelor lor sunt blocaţi în Marea Neagră.

Activitate navală sporită a Rusiei în Marea Neagră

Potrivit SUA, are loc o activitate navală rusă crescută în nordul Mării Negre, a declarat un înalt oficial american al apărării, citat de CNN. Totodată, nave ruse de război din Marea Neagră au bombardat zona de coastă, în apropierea oraşului Odesa, a anunţat armata ucraineană. Satele Lebedivka, Sanjeika, Zatoka şi Bilenke – situate la 30 de kilometri de oraşul portuar Odesa au fost bombardate în ultimele 24 de ore.

Odesa este al treilea cel mai important oraş ucrainean şi este considerat de către Rusia o ţintă-cheie în invazia Ucrainei. Un asalt cu amfibii ar putea avea loc în curând, în vederea unei cuceriri a oraşului, iar o intensificare a bombardamentelor în zona de coastă alimentează temeri cu privire la iminenţa unui astfel de atac. Cu toate acestea, este regretabil că Rusia atacă nave comerciale din Marea Neagră și totodată nu le permite să părăsească zona…

Adauga un comentariu