Razboi în Ucraina

Rusia atacă o rafinărie de petrol de la Kremenciuk, Ucraina

Publicat: 13 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Rusia atacă o rafinărie de petrol de la Kremenciuk Ucraina
Forțele ucrainiene susțin că Rusia a atacat o rafinărie de petrol

Rusia a atacat o rafinărie de petrol din Ucraina. Forțele ruse au atacat o rafinărie de petrol din orașul industrial Kremenchuk din centrul Ucrainei, distrugându-i capacitatea de producție și rezervoarele de combustibil, a anunțat Ministerul Apărării al țării.

Anunțul vine la două zile după ce Ucraina a declarat că oprește livrarea de gaze naturale către Europa pentru că teritoriul pe care se află conductele este controlat de forțele rusești. În replică, Gazprom a menționat faptul că livrările nu sunt afectate de partea rusească.

Rusia atacă o rafinărie de petrol din Ucraina

Rafinaria atacă o rafinărie de petrol din Ucraina, susțin forțele armate ucrainiene. Se întâmplă în momentul în care Ucraina spune că forțele sale au recucerit sate de la trupele rusești la nord și nord-est de Harkov, împingându-le înapoi spre graniță. Armata rusă a tras puternic asupra orașului Dergachiv din regiune, unde avea sediul un cartier general umanitar, a declarat consiliul său municipal. Două persoane au fost ucise și patru au fost rănite în atac.

„În acest sens, astăzi nu va exista ajutor umanitar”, a declarat Consiliul orășenesc Dergachiv într-un comunicat.

O rachetă rusă a lovit, de asemenea, teritoriul aeroportului Harkiv, iar bombardamentele au fost efectuate în regiunea Saltivka, rănind trei persoane, a declarat guvernatorul regional al Harkivului, Oleg Sinegubov. Menționăm faptul că informațiile prezentate mai sus nu pot fi confirmate din surse de informații independente, reprezentând doar partea ucraineană. Ucraina este un exportator de gaze naturale din considerentul că este principala modalitate de ”trecere” a gazelor naturale rusești spre Europa. Ucraina a fost puternic afectată în special la exportul de cereale pentru că are toate porturile sunt blocate de către forțele rusești.

Ucraina are nevoie de mai multe arme pentru a face presiuni asupra Rusiei

Secretarul de externe al Marii Britanii a cerut liderilor lumii să continue să facă presiuni asupra lui Vladimir Putin, impunând noi sancțiuni internaționale Rusiei și furnizând mai multe arme Ucrainei. Adresându-se reporterilor la reuniunea miniștrilor de externe G7 din Germania, Liz Truss a cerut mai multe prevederi militare Ucrainei pentru a ajuta țara în apărarea împotriva Rusiei.

„Este foarte important în acest moment să menținem presiunea asupra lui Vladimir Putin prin furnizarea de mai multe arme Ucrainei și prin creșterea sancțiunilor”, a spus ea.

Miniștrii de externe G7 s-au întâlnit în Germania în ultimele trei zile pentru a discuta despre războiul din Ucraina și impactul acestuia – în special despre creșterea prețurilor alimentelor și energiei în întreaga lume. Anunțul vine în contextul în care un senator american a blocat ajutorul SUA către Ucraina. SUA aveau alocate peste 40 de miliarde de dolari, fonduri pentru ajutorul umanitar și militar din Ucraina. Senatorul care a blocat ajutorul a declarat că ar trebui să se facă o comisie prin care să se urmărească modul în care sunt cheltuiți.  În încheiere menționăm faptul că nu se cunoaște dacă atacul Rusiei asupra rafinăriei de petrol din Ucraina va afecta livrările de combustibil.

Comentarii
Adauga un comentariu