Razboi în Ucraina

Rusia: Bombardamentele ucrainiene la centrala nucleară din Zaporojie au crescut cu 70%

Publicat: 29 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia Bombardamentele ucrainiene la centrala nucleară din Zaporojie au crescut cu 70
Bombardamentele ucrainiene la centrala nucleară din Zaporojie au crescut cu 70%

Informațiile despre centrala nucleară Zaporojie provin doar din sursa ucraineană care declară că rușii bombardează în continuarea cea mai mare centrală de profil din Europa. Totuşi, rușii explică faptul că aceștia au avanposturi de armament din interiorul centralei și le-ar fi imposibil să se atace singuri. Conform datelor colectate de la Moscova, bombardamentele ucrainene de la centrala nucleară din Zaporojie au crescut cu 70%.

Asta în condiţiile în care opinia internațională se arată îngrijorată de recentele evenimente care au ridicat mari semne de întrebare la centrala nucleară menţionata mai sus. Forțele militare rusești au anunțat că au doborât o dronă ucraineană kamikaze,ținta dronei fiind o instalație de depozitare a combustibilului nuclear uzat.

Bombardamentele ucrainiene la centrala nucleară din Zaporojie au crescut cu 70%

Intensitatea bombardamentelor armatei ucrainene asupra centralei nucleare (NPP) Zaporojie și a orașului Energodar unde se află instalația a crescut cu 70% în ultima săptămână față de perioadă anterioară, a declarat luni, Vladimir Rogov, membru al consiliului principal al Administrația militară-civilă regională Zaporojie.

„Intensitatea bombardamentelor împotriva CNE Zaporojie și Energodar de către militanții ucraineni a crescut cu 70%”, a scris el pe canalul său Telegram.

În perioada 15-21 august, armata ucraineană a bombardat centrala nucleară Zaporojie și Energodar de 23 de ori, față de 38 de cazuri înregistrate în perioada 22-28 august, a spus Rogov.

Zaporojie, cea mai mare instalație nucleară din Europa, a fost ținta atacurilor cu bombardamente ale armatei ucrainene în ultimele săptămâni. Pentru loviturile sale împotriva centralei nucleare, regimul de la Kiev folosește drone, artilerie grea și sisteme de lansare de rachete multiple. În cele mai multe cazuri, atacurile sunt respinse de sistemele rusești de apărare aeriană. Cu toate acestea, unele rachete au lovit instalațiile de infrastructură ale CNE, inclusiv locurile de depozitare a deșeurilor nucleare, susţin forțele rusești, citate de TASS.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică va vizita centrală din Zaporojie

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) va vizita centrala nucleară de la Zaporojie pentru a vedea ce se întâmplă acolo. Asta în condiţiile în care rușii au cucerit centrala şi au folosit-o drept depozit pentru armament. Aceleași forțe rusești explică faptul că nu ei lansează atacurile către centrală pentru că ar fi imposibil să-și atace propria armată. În schimb, forțele ucrainiene susțin că centrala nucleară din Zaporojie este atacată de către militarii ruși.

Faptul că ucrainienii țintesc depozitele de deșeuri nucleare este un lucru foarte grav din considerentul că, odată lovite, depozitele vor exploda, iar la nivel terestru se vor împrăștia materii nucleare extrem de radioactive și nocive pentru țările vecine cu Ucraina. Asta înseamnă distrugerea agriculturii, radierea populațiilor vecine, inclusiv a celei ucrainiene.  În altă ordine de idei este bine de precizat faptul că întreaga bătălie de la Zaporojie ar trebuie să fie oprită, iar ucrainienii ar trebui să aibă trasate câteva reguli, mai ales din considerentul că în nicio situație nu există vreun câștigător

Adauga un comentariu