Razboi în Ucraina

Rusia bombardează toate orașele de pe linia frontului Donețk, Ucraina

Publicat: 30 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia bombardează toate orașele de pe linia frontului Donețk Ucraina
Rusia bombardează Ucraina, cu toate că și-a luat angajamentul de a reduce acțiunile militare

Rapoarte din Ucraina arată că Rusia bombardează orașele de pe linia frontului Donețk,  în contextul în care oficialii de la Moscova și-au luat angajamentul de a-și retrage o parte din trupe. Oricum, oficialii ucrainieni consideră că declarațiile făcute de Kremlin maschează o strategie militară

Vă aducem aminte faptul că în aceste momente sunt negocieri de pace în Turcia intre Ucraina și Rusia. Este a doua rundă de negocieri din Turcia, precedenta rundă nefiind una prolifică pentru cele două părți.

Rusia a bombardat orașele de pe linia frontului Donețk

Donețk este una dintre cele două zone în care au loc lupte între separatiști și forțele ucrainene din 2014. Forțele ruse bombardează aproape toate orașele și orașele de pe linia frontului care separă teritoriul controlat de guvernul ucrainean de zonele deținute de separatiști susținuți de ruși, a spus guvernatorul regional.

Pavlo Kyrylenko a spus că au avut loc atacuri asupra Maryinka și Novomykhailivka în această dimineață, postând imagini cu distrugerea din regiune, și a spus că situația s-ar putea agrava pe măsură ce forțele ruse își concentrează eforturile pentru a obține controlul asupra regiunii Donețk.

Informații operaționale despre invazia rusă în dimineața zilei de 30 martie. Bombardarea inamicului continuă de-a lungul întregii linii de contact. Dimineața, rușii au lansat lovituri aeriene asupra Maryinka și Novomykhailivka, după care au început să lucreze cu artileria în zona acestor așezări. este mesajul publicat pe Twitter.

Moscova a spus că vrea să-și concentreze războiul spre est, iar oficialii occidentali spun că acest lucru reflectă eșecurile de a câștiga teren în multe zone. De altfel, după negocieri, Moscova a făcut mai multe promisiuni.

Ce s-a întâmplat la negocierile de pace din Turcia

Vă aducem aminte că miercuri este ultima zi în care se poartă negocieri de pace în Turcia. Marți, cele două părți au avut câteva ore de discuţii. După ce au ieșit, oficialii ruși au anunțat că îşi vor retrage o parte din armată. În schimb, Volodimir Zelenski a susţinut faptul că acest lucru incă nu s-a întâmplat. Occidentul a menţionat că retragerea unor părți a armatei ar putea fi o strategie militară.

Se crede că unele unități rusești se retrag și se reaprovizionează pentru a-și redirecționa ofensiva. Bănuiala este întărită și de Oleksander Danylyuk, un fost consilier pentru securitate națională a Ucrainei al președintelui Volodimir Zelenski, spune că nu crede angajamentul Rusiei de a reduce operațiunile militare din jurul Kievului și Cernihivului. Guvernatorul regiunii Cernihiv din nordul Ucrainei a spus că nu vede nicio încetinire în atacurile rusești, în ciuda promisiunii Moscovei de a reduce operațiunile militare acolo.

Guvernatorul Viacheslav Chaus a spus pe canalul său Telegram: „Credem în ea [promisiune]? Desigur că nu”. Chaus a spus că forțele ruse „au efectuat lovituri asupra [orașului] Nizhyn, inclusiv lovituri aeriene, și toată noaptea au lovit [orașul] Cernihiv”. El spune că zgomotul bombardamentelor din această dimineață i-a confirmat temerile. Deși nu există nicio escaladare și unele trupe s-au îndepărtat de Kiev, „aceasta este doar o regrupare”, spune el.

Adauga un comentariu